Baptistengemeente Ede verhuist naar nieuw onderkomen

30 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De Baptistengemeente Ede verlaat per 1 januari congrescentrum De Reehorst en krijgt een nieuw onderkomen in het gebouw van evangelische gemeente De Schuilplaats aan de Otterloseweg 18a. Daarmee zal de gemeente meer bezoekers en gasten kunnen ontvangen, want in de nieuwe ruimte is plaats voor duizend mensen. Vanaf 4 januari worden de zondagse diensten niet meer op in de ochtend gehouden, maar in de middag vanaf 15.30 uur.

De jeugddiensten van Studio 1 blijven voorlopig wel in de Reehorst plaatsvinden op de zondag vanaf 10.00 uur in de Schouwburgzaal. De eerstvolgende Studio 1 dienst is 1 februari. ,,Het is dit jaar dertien jaar geleden dat de Baptistengemeente haar diensten begon in De Reehorst”, aldus George van der Hoff, voorganger van de Baptistengemeente Ede. ,,Enkele jaren geleden werd de gemeente zo groot dat er besloten werd te splitsen in twee groepen. Zo ontstonden er twee baptistengemeentes in Ede, één in De Reehorst en één in gebouw De Kei. De gemeentes blijven groeien en daarom zijn we, ondanks de rompslomp van de verhuizing, erg verheugd dat we een prima plek hebben gekregen in het gebouw van De Schuilplaats.”

De doordeweekse activiteiten, zoals bidstonden, cursussen en wekelijkse jeugdavonden vinden tegenwoordig ook plaats in De Schuilplaats. De Baptistengemeente is een protestants-evangelische geloofsgemeenschap in Ede met zo’n vijfhonderd aangesloten volwassenen en enkele honderden kinderen en jongeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie