Boys, Otterlo, Blauw Geel en Stroe naar kruisfinales

Nieuws

EDE - Edesche Boys, Otterlo, Blauw Geel'55 en Stroe hebben zich zaterdag geplaatst voor de kruisfinales van de tweeëntwintigste editie van het SDS zaalvoetbaltoernooi. Waar het van de Boys en Blauw Geel na de eerste avond nauwelijks meer een verrassing was, waren de overige tien clubs allemaal lang in de race voor de overige twee plaatsen. Zowel Otterlo als Stroe wisten zich in de laatste wedstrijden te plaatsen voor de kruisfinales, die komende dinsdagavond worden gespeeld.

Na de voortvarende start nog in het oude jaar, was de Edesche Boys na de 4-0 in de openingswedstrijd van zaterdag tegen Otterlo al zeker van de volgende ronde. Een geflatteerde zege. De omstreden 2-0 van Arjan Hardeman was het breekpunt. De Boys speelde het toernooi vervolgens uit met een 0-0 tegen Ede/Victoria en een 4-3 winst op Advendo'57.

Bij die laatste twee duels bleef smaakmaker Michel van den Brink op de bank. ,,Ik had dinsdagavond al wat last van mijn hamstrings gekregen. Nadat we al zeker waren van de kruisfinales, heb ik geen risico meer genomen. Maandag train ik gewoon mee met het Nederlands zaalvoetbalteam. Ik verwacht er dinsdagvond weer bij te zijn'', aldus Van den Brink, die wel lid is van de Boys, maar vanwege het zaalvoetbal niet op het veld speelt.

'Best of the rest'

Bij de strijd om 'the best of the rest', waren alle teams met nog vier duels op het programma, in de race. De eerste twee afvallers waren DTS'35 en Harskamp na hun onderlinge 2-2. Arnand van Norel schoot vijftig seconden voor tijd de gelijkmaker binnen. Vervolgens ging Advendo met 3-4 de bietenbrug op tegen Edesche Boys. De Ederveners presteerden het met een man meer, een doelpunt tegen te krijgen.

Daardoor moesten Otterlo en Ede/Victoria onderling uitmaken via zich zou plaatsen voor de kruisfinales. Waar Ede/Victoria tot dan toe een prima indruk had achter gelaten, zakte men door het ijs. Otterlo maakte goed gebruik van de ruimte, en scoorde liefst negen keer. Naast de altijd scorende Laurens Foekens, waren er ook drie doelpunten van de jonge Robin Koning.

Poule B

Van het jonge en technische Blauw Geel'55 werd veel verwacht. Die favorietenrol weer waargemaakt. Na de start met twee overwinningen, werd FC Jeugd verslagen en tegen Stroe gelijk gespeeld. Opvallend was toch dat dit vooral op een echte zaalvoetbal wijze werd gedaan. Dat wil zeggen een goede organisatie, waarbij in verdedigend opzicht weinig werd weggegeven. Het doelsaldo van 10 voor en 4 tegen was veelzeggend.

Daarin was ook een rol weggelegd voor good-old Louis Laan. De routinier liet zien ook als doelman zijn waarde te hebben, waarbij in tegenstelling tot als verwacht, weinig werd meegevoetbald. Laan werd genomineerd voor doelman van het toernooi. Bij de spelers is ploeggenoot Danny Burgerhoudt kandidaat. Als dat bijvoorbeeld iemand anders was zijn ploeg was geweest, had niemand daar ook wat van gezegd.

Ook hier bleef de spanning tot het laatst bewaard, wie de tegenstander op dinsdagavond van Edesche Boys zou worden. De eerste afvaller was het organiserende SDS'55. Het bleef lang 0-0 in een echte 0-0 wedstrijd tegen Stroe, totdat toch Maarten van den Top de score opende. Jarno van Ruler bracht een paar minuten voor tijd Stroe op 1-1. In de slotminuut nam SDS doelman Erwin van den Brink alle risico door voor zijn tegenstander te komen. Dat lukte. Echter zijn pass kwam voor de voeten van Van Ruler, die de bal van afstand in het lege doel deponeerde: 1-2.

Vervolgens maakte Lunteren een einde aan de ambities van FC Jeugd door een doelpunt van Robert Dijkhuizen. Opvallend was dat Jeugd in haar laatste drie duels niet één keer wist te scoren. Stroe, dat toch al een goede indruk had achtergelaten, was vervolgens verwantwoordelijk voor het enige puntenverlies van Blauw Geel. Jarno van Ruler bracht kort voor het einde de 2-2 op het scorebord.

Vervolgens was het wachten voor Stroe op Fortissimo en Lunteren. Fortissimo had tegen het al uitgespeelde SDS voldoende aan een zege. Samir Raoui bracht de Edenaren nog wel op voorsprong. Maar SDS vervulde haar sportieve plicht en won uiteindelijk met 5-3. Kamal Bendadi, die nog twee keer namens Fortissimo tegen scoorde, had eerder het publiek op een paar prachtige technische hoogstandjes getrakteerd.

Het over de hele linie tegenvallende Lunteren, had ineens ook nog een kans. Daarvoor moest wel in de slotwedstrijd van het toernooi met twee doelpunten verschil worden gewonnen van het al geplaatste Blauw Geel. Dat toonde zich een waardige lijstaanvoerder, door vrij gemakkelijk via Mark van de Weerd en Robbin Beukhof met 2-0 te winnen. Daardoor was ook Stroe zeker van de laatste vier.

Op de foto Blauw Geel speler Robbin Beukhof. Beukhof, die in de slotwedstrijd van zaterdag scoorde tegen Lunteren, plaatste zich met zijn ploeg overtuigend voor de finaleavond.

advertentie