Mirjam’s Knutselplezier nieuw

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Mirjam’s Knutselplezier is verhuisd naar de Blokkenweg 1 in Ede. Ook heeft Mirjam Peelen het knutselpaleis per 1 januari 2009 overgedragen aan haar dochter Gerlinde Peelen.

Oma Lien Kosters opende het nieuwe onderkomen van Mirjam’s Knutselplezier vrijdagavond. Na een korte toespraak knipte oma een lint door. Een dag later stond Gerlinde Peelen helemaal alleen op eigen benen. Al tien jaar bestaat Mirjam’s Knutselplezier aan de Papekoplaan in Ede. Het knutselstokje is overgenomen door Gerlinde Peelen. ,,Het begon allemaal met party’s aan huis. Later was het voornamelijk cursussen aan huis”, vertelt Gerlinde.

Voor eerst worden er ook spulletjes verkocht bij Mirjam’s Knutselplezier. ,,Bij de cursussen verkocht ik wel wat, maar verkoop aan huis mocht niet. Toen dit pand vrijkwam, was het een mooie gelegenheid om hier te beginnen. Iets om met beide handen aan te pakken”, zegt Mirjam Peelen, die trots is dat haar dochter doorgaat met datgene waar zij tien jaar geleden zelf mee begon.

Eigen benen

Aan de Blokkenweg 1 staat Gerlinde Peelen helemaal op eigen benen. Zij heeft er heel veel zin in. Gerlinde kreeg het knutselen met de paplepel ingegoten. ,,Als kind was Gerlinde veel aan het knutselen”, aldus Mirjam. Er verandert niet veel door de overname van moeder op dochter. Moeder Mirjam ondersteunt haar dochter op vrijwillige basis. En geeft ook in het nieuwe pand cursussen. ,,Als er vraag is naar kinderfeestjes wil ik dat ook gaan doen. Dat lijkt mij ook heel leuk, ik ben een kinderliefhebber.”

In het pand staat een grote tafel waar de cursisten lekker aan de gang kunnen gaan. ,,Hier worden de cursussen gegeven”, weet Gerlinde Peelen. ,,Daar zijn nu nog plekken voor vrij. Waaraan moet je denken bij cursussen? Aan alles op het gebied van het kaarten maken. Bijvoorbeeld embossen, dat is met een balletje, een leegbak en een pen, daarmee maak je een reliëf omhoog."

Kaarten maken in 3D is de specialiteit bij Mirjam’s Knutselplezier. ,,Daar kun je echt alle kanten mee op. Daarmee kun je embossen, snijden en borduren. Grotendeels op het gebied van kaarten, ja. Ik heb ook borduurpakketten, dat wil ik in de toekomst verder gaan uitbreiden. De cursussen worden ‘s ochtends gegeven. En een keer in de veertien dagen is het ‘s middags op dinsdag. Voor de rest wil ik op één avond in de week een cursus gaan geven."

Ontspannend

Op maandag tot donderdag is Mirjam’s Knutselplezier open van 9.00 tot 17.30 uur open. Op vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. ,,Wat er zo leuk is aan het knutselen? Het is lekker ontspannend. Veel mensen komen hier voor de ontspanning en voor de gezelligheid. Lekker een kopje koffie erbij en gezellig met een groepje mensen kletsen. En ondertussen met z’n allen creatief bezig zijn. Iedereen kon hier goed zijn ei kwijt. Tegelijkertijd kunnen we zeven cursisten kwijt. Iedere cursus duurt drie uur, ‘s morgens van negen tot twaalf uur. Als je om half tien wilt beginnen is dat ook goed. Je mag het zelf weten. Hoe je kun je voor een cursus opgeven? Dan kan door 0318-437772 of 06-51930860 te bellen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie