‘Organisaties goed in elkaar laten schuiven’

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Bovendien is er volgens Smeelen een ontwikkeling dat Sportservice Ede niet meer sec projectgericht gaat werken, maar meer gebiedsgericht. ,,Dat we een kanteling gaan maken van meer een project oppakken en dat gaan uitvoeren. Maar veel meer wijkgericht en daar ook meer verbindingen gaan zoeken met andere organisaties. En dat sport daar haar rol kan gaan spelen. Dat betekent ook het oppakken en organiseren van zaken.”

John Smeelen nieuwe directeur Sportservice Ede EDE - John Smeelen stapte het gebouw van Sportservice Ede maandag als nieuwe directeur binnen. Na daar een tijd als interim te hebben gewerkt, is de in Beuningen woonachtige Smeelen nu als directeur in vaste dienst bij Sportservice. ,,Er ligt een uitdaging om het sportbeleid in Ede gestalte te geven. Zwembad De Peppel is nu ook onderdeel geworden van Sportservice. 2009 wordt een belangrijk jaar om die twee organisatie goed in elkaar te schuiven.”

door Jan de Boer

De 48-jarige John Smeelen heeft affiniteit met de sport. ,,Ik heb zelf ook een sportachtergrond. Natuurlijk via de studie fysiotherapie, waarbij ik in de medische sector heb gezeten bij een aantal sportverenigingen. Zelf heb ik gehandbald bij Sittardia, waarmee ik nog Nederlands kampioen ben geweest. Ik woonde in die tijd in Geleen en handbalde in Sittard. Nu is het één gemeente. Toen was het dezelfde concurrentiestrijd, die je nu nog ziet bij Spakenburg en IJsselmeervogels.

Sportnormen en waarden zijn ook allemaal zaken, waarbij de sport een rol in kan spelen, vindt John Smeelen. ,,Enerzijds veel zaken met de gemeente oppakken, die op de agenda staan. Naast normen en waarden ook voeding en zo zijn er nog wel een aantal items. En anderzijds initiatieven nemen, blijven ontwikkelen, bezig blijven met het onderwijs, bezig blijven met de buurt- en sportactiviteiten.”

,,En daarnaast ook verder op de landelijke trends inhaken. Zoals de combinatiefuncties die er nu aan gaan komen, waarbij de gemeente Ede heeft besloten om 9.9 fte’s toe te voegen. Daar moeten wij een invulling aan geven. Ook richting het onderwijs, de vakleerkrachten in het onderwijs. De ontwikkelingen en de ervaringen van het afgelopen jaar, het is gewoon een verschrikkelijk mooi bedrijf waar heel veel betrokken mensen werken, is voor mij een uitdaging om verder te gaan.”

Zaterdag heften de werknemers, de oude en nieuwe ‘sportservicers’ gezamenlijk in het zwembad het glas op de nieuwe samenwerking. ,,Ik kijk daar erg naar uit. En heb er erg veel zin in. In het afgelopen jaar ben ik geraakt door wat er allemaal gebeurt binnen Sportservice Ede. Er liggen gigantische mogelijkheden om verder uit te bouwen naar een echt proactieve organisatie. We hebben de hele groot poot van onderhoud, beheer en verhuur van alle accommodaties. En daarnaast de taak het gemeentelijke sportbeleid vorm te geven en verder uit te bouwen. Dat moet gebeuren via de doelstellingen, zoals die zijn geformuleerd in de sportnota.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie