Vincent Böhm wint BVC cross

2 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Vincent Böhm heeft afgelopen zaterdag in het Hoekelumse Bos de derde cross van het BVC-circuit gewonnen. Böhm liep de 10 km in een tijd van 33.50 minuten. De Veenendaler kon zich op de harde ondergrond geen fout permitteren, want hij werd op de hielen gezeten door Climax-atleet Erwin Meijer, die tien seconden na de winnaar over de streep kwam.

Meijer nam, lichtelijk geplaagd door een kuitblessure, bij de start van de 10 km resoluut de leiding. De Edenaar voerde de eerste ronde het tempo meteen op. Na één ronde van 2500 meter werd al duidelijk dat één van beiden met de eer zou gaan strijken. Ruim twee ronden voerde Meijer nog het veld aan, maar toen Böhm in de derde ronde heuvel op versnelde, had Meijer even geen antwoord.

De Climax-atleet kon in de lange afdaling ietwat herstellen en bleef Böhm op korte afstand volgen. In de vierde en laatste ronde had Meijer niet meer de macht het gat dicht te lopen en finishte na 10.000 meter als tweede. Chris Bergmans van Hellas Utrecht finishte als derde in een tijd van 35.01 min. Daarmee was hij de snelste bij de Mannen Masters. Melvin Laport van Climax kwam in 35.25 min. als vijfde over de finish en werd daarmee derde in het klassement bij de mannen. Inge Dijkman won de lange cross bij de vrouwen. Zij finishte na 10.000 meter in 40.36 minuten.

Op de korte cross over 5 km evenaarde Mathias Meijer de prestaties van zijn oudere broer. Jeroen Zeinstra van Pallas '67 in Wageningen werd eerste in een tijd van 13.01 minuten. Tot aan de laatste klim kon Meijer goed volgen, maar ook hij moest op de laatste 'berg' lossen. Met 13.16 min. bleef hij Peter van Egdom, eerste in het klassement voor de Mannen Masters, 13 seconde voor. Saskia Uittenbosch van VAV Veenendaal won de korte cross bij de vrouwen. Ze had een ruime voorsprong op Monique Verbeek van Pallas '67, die de cross bij de Vrouwen Masters won. Kirsten Jansen eindigde in 17.58 min. als derde.

Ook bij de jongere deelnemers presteerden de Climax-atleten goed. Christel Heusevelt won de wedstrijd voor de meisjes pupilen B over 1000 meter in 4.37 min. De Climax-atlete had een ruime voorsprong op haar concurrentes. Ruben Peter werd bij de jongens pupillen B beste Climax-atleet. Hij werd in exact 5 minuten vierde. Bij de jongens pupillen A bleef Djurre van der Molen van Pallas '67 in de eindsprint Joost de Kleuver van Climax op de streep net voor. Joost werd met een tijd van 4.36 min. keurig derde. Fabian van Dongen werd vijf seconden achter Joost vijfde. Jasper Kuiters was de beste atleet van de organiserende vereniging bij de jongens junioren D. Hij finishte na 2000 meter in 9.08 min. als vierde. Melvin Bertelink werd bij de jongens junioren B over 2500 meter eveneens vierde.