Tante Annie dingetjes gezocht

Nieuws

Videovalley TV Producties maakte van de zomer al het ‘Heideweek journaal’. Voor de ‘oude’ ploeg bij de LOE was dat de aanleiding om er mee op te houden. Toen ging het allemaal in een stroomversnelling, weet ook Björn Appel. De opzet van de twintigste ‘een week Ede’ wordt niet anders dan anders. ,,Misschien dat we een keer iets geks gaan doen bij de honderdste aflevering.” Het programma maakt Appel met vaste cameraman Cees van Amersfoort en enkele freelancers.

Twintigste uitzending van ‘een week Ede’ EDE - Door Lokale Omroep Ede (LOE) wordt zondag 8 februari al weer de twintigste uitzending van het programma ‘een week Ede’ uitgezonden. Verantwoordelijk hiervoor zijn Björn Appel en Cees van Amersfoort van het in Wageningen gevestigde Videovalley TV Producties. Ook is het tweetal betrokken bij het programma ‘zeg het maar.”

Appel en Van Amersfoort hebben een aantal jaren geleden van hun hobby hun werk gemaakt. ,,Het is nog steeds leuk. Om in Ede aan onderwerpen te komen is nog wat moeilijk. In Wageningen verzorgen we hetzelfde programma, maar dan heet het ‘een week Wageningen’. Daar loopt het al drie jaar en gaat ‘t allemaal wat makkelijker. In Ede krijgen we nog niet alle persberichten. We zijn afhankelijk van onderwerpen, die aangedragen worden. En verzinnen zelf ook wel wat.”

Wie wat kwijt wil kan dat doen op redactie@edetv.nl. Vooral is Appel op zoek naar ‘tante Annie dingetjes’, bijvoorbeeld een leraar, die veertig jaar in dienst is op een school of de melkboer, die er na vijftig jaar mee stopt. ,,Dan ben je toch afhankelijk van de tips.” Het loopt volgens Björn Appel ook prima met het programma ‘zeg het maar’.

,,Dat programma deden we al in Wageningen. In Ede zorgde het er voor dat we in korte tijd veel nieuwe kijkers erbij kregen.”

advertentie