Bolte reageert niet op Opella

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Tot vorige week woensdag 12.00 uur kreeg Bolte Vastgoed de tijd van Opella de tijd om te reageren. De Edese gemeenteraad vindt het net als Harskampsbelang geen goed plan om de Stolpe naar de nieuwbouwwijk Smachtenburg te verkassen, omdat Smachtenburg te ver uit het centrum gelegen is.

HARSKAMP - De ultieme poging van het zogenaamde MeerPartijenOveleg Harskamp, waar Opella, de cliëntenraad van de Stolpe, Harskampsbelang en de gemeente Ede zitting in hebben, om het nieuwe woonzorgcentrum op de locatie Dorpsstraat/Dabbeloseweg te krijgen, heeft geen succes gehad. Bolte Vastgoed uit Vriezenveen, de eigenaar van die grond, heeft daar niet op gereageerd.

ChristenUnie, SGP, CDA, PvdA, GroenLinks/PE en GemeenteBelangen dienden in oktober vorig jaar een motie in om het woonzorgcentrum te bouwen aan de Dorpsstraat/Dabbeloseweg, omdat deze locatie beter aansluit op de dorpskern. ,,Daardoor kunnen de bewoners beter deel uit blijven maken van de locale gemeenschap”, aldus deze politieke partijen.

Nu Bolte Vastgoed niet op het voorstel van Opella heeft gereageerd, zullen de partijen zich, aldus wethouder Wilke Dekker, moeten beraden op de ontstane situatie. Wat de uitkomst hiervan zal zijn, is nu nog volslagen onduidelijk, zo lijkt het. Voor Opella lijkt het zeker moeilijk te worden om de grond Dorpsstraat/Dabbeloseweg uiterlijk 1 september bouwrijp te kunnen hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie