Sloop achterzijde hoofdgebouw Van de Craats (+ video)

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Slopers zijn begonnen met werken aan de achterkant van het hoofdgebouw van Van de Craats, gelegen aan de oostkant van de Concordiamolen. Het is de bedoeling dat de gevel van dit gebouw aan het parkeerterrein langs de Telefoonweg wèl blijft staan. Het gebouw wordt echter vijftien meter minder diep en achter een glazen wand aan de westkant wordt kantoorruimte gerealiseerd. Straks ontstaat ook meer ruimte om de renovatie van de molen af te ronden.

De hoge silo's aan de noordkant zijn rijksmonumenten en worden - naar verwachting - in het tweede kwartaal van dit jaar gerestaureerd om ook hier kantoorruimtes van te maken. ,,Het is spannend, want het wordt een heel bijzonder gebouw. Er wordt al enthousiast gereageerd'', licht ontwikkelaar Berry Peereboom toe.

Kelderman Bouw is reeds begonnen met de renovatie van de oude boerderij langs de Molenstraat. De twee schuren aan westkant blijven eveneens staan. ,,Het is allemaal met de molen begonnen en de gebouwen eromheen hebben een geschiedenis. Het geeft allemaal inzicht hoe een en ander in de loop der eeuwen is ontstaan'', aldus Peereboom.

Woningen herzien

Deze week werd bekend dat de plannen voor de ontwikkeling van woningen op het Concordiaterrein flink worden herzien. In de afgelopen maanden bleek dat de huizenprijzen en de woningtypes van het nieuw te ontwikkelen woonterrein niet aansluiten bij de marktvraag. Tekton Projectontwikkeling heeft Kelderman Bouw verzocht een nieuw bouwplan van dit woonterrein op te pakken.

Kelderman Bouw presenteert medio mei de nieuwe inrichting van het terrein bij de molen en ontwerp van de woningen. Op het woonterrein komen ruime tweekappers, met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Deze woningen krijgen ieder een eigen identiteit vanwege de vele mogelijkheden. Ook bevat het plan levensloopbestendige woningen. Deze woningen hebben de combinatie van wonen, slapen en badkamer op de begane grond alsook een tuin. Voor het betaalbare segment worden groeiwoningen met veel ruimte inclusief tuin en eigen parkeergelegenheid ontwikkeld.

Aan de Molenstraat worden appartementen gesitueerd. De entree naar ruime drie- en vierkamer appartementen krijgt een portiekontsluiting. Hierdoor kunnen bewoners vanuit de parkeergarage met de lift rechtstreeks op de woonverdieping komen. Alle appartementen worden voorzien van ruime balkons.

Hans Koopman, directeur van Kelderman Bouw: ,,Het Concordiaterrein zal straks voor veel doelgroepen een comfortabele woonplek in het centrum zijn. Zo krijgen de appartementen mooie portieken en komen er een ondergrondse ruime parkeergarages en ontwikkelen we levensloopbestendige woningen waar zowel de badkamer als slaapkamer op de begane grond aanwezig zijn."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie