Aanhouding Arnhems stel heeft 'Bennekoms staartje'

Nieuws

BENNEKOM - De aanhouding van een Arnhems stel afgelopen woensdag in Barneveld heeft nog een 'Bennekoms staartje'. De 51-jarige vrouw en de 59-jarige man worden er ook van verdacht winkeldiefstallen te hebben gepleegd in Bennekom, Gendt en Huissen zo bleek uit nader onderzoek.

Het stel uit Arnhem werd afgelopen woensdag door een getuige op heterdaad betrapt bij diefstal van bestek uit een winkel aan de Langstraat in Barneveld. Toen de getuige het stel wilde aanhouden en aan de politie overdragen zou er een schermutseling zijn ontstaan waarbij de getuige, een 51-jarige Barnevelder, een verwonding aan zijn hand opliep. Na een achtervolging kon het Arnhemse duo alsnog door de politie worden aangehouden.

Het stel werd in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Daarbij kwam aan het licht dat de twee voor tientallen euro’s aan huishoudelijke artikelen zou hebben gestolen vanuit winkels in Bennekom, Gendt en Huissen. De bij het stel aangetroffen goederen werden in beslag genomen. Tijdens verhoor bekende het duo de diefstallen in de verschillende winkels. De twee zijn inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.

advertentie