Ralph Uenk en Erwin Meijer in finales bij NK Indoor

Nieuws

EDE - Ralph Uenk en Erwin Meijer zijn zondag bij het NK Indoor in Apeldoorn als zevende geëindigd op respectievelijk de 800 en de 1500 meter voor senioren. Beide Climax-atleten gingen tot het uiterste en verbeterden hun persoonlijk en clubrecord op deze afstanden.

Ralph Uenk liep zaterdag zijn eerste NK bij de senioren en plaatste zich middels een tweede plaats in de serie (1.54.69 min.) meteen voor de finale, die op zondag werd gelopen. In de finale verbeterde hij zich tot 1.53.63 min., waarmee hij keurig zevende werd. Met deze tijd verbeterde hij zijn persoonlijk en clubrecord met precies een seconde.

Op de 1500 meter waren zowel Erwin als Mathias Meijer tot het NK toegelaten. Erwin Meijer werd zaterdag in de eerste serie vijfde in 4.01.99 min. Zijn jongere broer Mathias werd in de tweede serie eveneens vijfde met een tijd van 4.11.67 min. Erwin plaatste zich met zijn tijd voor de finale op zondag, waarin hij zijn beste prestatie ooit op een indoorbaan leverde. Met 3.59.03 min. (7de) verbeterde ook hij zijn persoonlijk en clubrecord op deze afstand.

A-junior Francis Barka startte op de 60 meter. Hij kon zich weliswaar nog niet met de snelste mannen meten, maar liet zich in zijn serie wel meetrekken naar een uitstekende 7,23 sec. Op de 60 meter horden werd Stefan Nieuwland in zijn serie met een persoonlijk record van 8.46 sec derde. Helaas viel hij daarmee net buiten de finale. Na een afwezigheid van ruim een jaar door studie in het buitenland toonde Stefan Nieuwland aan dat zijn prestaties nog steeds stijgende zijn; een opsteker voor het Climax-team dat dit jaar weer strijdt om promotie naar de eredivisie.

advertentie