Europa Kinderhulp zoekt gastouders

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Europa Kinderhulp houdt al ruim 45 jaar vakanties voor kwetsbare kinderen die dit hard nodig hebben. Ze worden door Europa Kinderhulp uitgenodigd voor enkele weken vakantieplezier. Geen dure uitjes of luxe fratsen maar gewoon een zorgeloze vakantieperiode waarin rust, aandacht en geborgenheid centraal staan. De kinderen komen uit diverse Europese landen, zoals: Frankrijk, Duitsland, Moldavië, Engeland en Nederland. Ze logeren in de zomervakantie bij Nederlandse gastgezinnen.

Het betreft kinderen tussen de 5 en 12 jaar die opgroeien in zorgelijke situaties. Kinderen die door allerlei oorzaken niet toekomen aan gewoon kind zijn. Zij komen in de eerste plaats naar Nederland om even weg te zijn uit hun thuissituatie. Gewoon meedraaien in een gezin, lekker buiten spelen met andere kinderen en natuurlijk is een dagje erop uit leuk. Maar het is beslist niet nodig om er elke dag op uit te trekken, het gaat om de dagelijkse dingen in en om huis. Het meest geniet een vakantiekind al van huiselijke gezelligheid en aandacht.

Heeft u zelf geen (thuiswonende) kinderen? Geen probleem. Vooral vakantiekinderen die thuis voor hun broertjes en zusjes moeten zorgen, vinden die rust en aandacht heerlijk. Ook is het niet nodig om de taal vlekkeloos te spreken. Creatief met handen en voeten kom je heel ver. Als de vakantie prettig verloopt, is mogelijk om de kinderen terug te vragen. Het spreekt voor zich dat dit heel belangrijk is in een kinderleven.

Overweegt u gastouder te worden? Dan krijgt u eerst een intakegesprek waarbij duidelijk wordt verteld wat u kunt verwachten. Er wordt aandacht besteed aan de voorbereiding en ook tijdens het verblijf staat u er niet alleen voor.

Voor meer informatie: www.europakinderhulp.nl of Gelders Secretariaat: 0341-270582, of Lies Kriek tel: 0318-484813 of Jenny van Riet tel: 0318-485598.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie