Rierink tandartsen gevestigd in de 'Sterrenberg'

Nieuws

EDE - Als inwoner van Ede wilde Jan Bart Rierink zich graag in zijn woonplaats vestigen met een tandartsenpraktijk. Die mogelijkheid was in 1994 niet aanwezig en dus werd uitgeweken naar Dodewaard. Zijn voorliefde voor Ede bleef echter aanwezig en vanaf 2 maart is hij met zijn prakrijk gevestigd in het voormalig gemeentehuis de Sterrenberg.

,,Ik heb van de gemeente de mogelijkheid gekregen het gebouw te huren, dat was in november 2007. Het gebouw verkeerde echter in een dermate slechte staat dat er flink iets aan moest gebeuren. Het gebouw is intern volledig gesloopt om het weer een fatsoenlijk aanzicht te geven en er is een nieuw trappenhuis naar boven gebouwd", legt Rierink het traject uit.

Buitenkant

,,Met de afdeling monumentenzorg van de gemeente Ede is samen een plan opgesteld om het gebouw ook aan de buitenkant een ander aanzien te geven. Er is een kleurenonderzoek geweest om terug te gaan naar de allereerste kleuren. Dat is gelukt en de buitenkant ziet er nu weer fantastisch uit."

Volgens Rierink is de hoofdlijn van zijn praktijk een algehele verzorging. ,,Daarmee bedoel ik dat men zich hier volledig op zijn gemak moet voelen. Bij binnenkomst treft men dan ook geen balie aan maar een gastvrouw die de bezoekers verwelkomt en begeleidt. Ik ben namelijk van mening dat een klant behoefte heeft aan aandacht en verzorging, en die willen we graag geven. In Amerika is iets dergelijks een gewoonte dus waarom ook niet hier? Men komt bij een tandarts anders binnen dan bij een huisarts en vandaar dat de benadering ook anders moet zijn."

Er hebben de laatste jaren volgens de Edese tandarts de nodige veranderingen plaats gevonden wat betreft de technieken en materialen. ,,Er zijn superieure witte vulmaterialen gekomen. De huidige vulmaterialen zijn veel beter dan die in het verleden en het gebruik van laser op diverse vakgebieden heeft ook zijn intrede gedaan. De implantologie is zeer sterk verbeterd, hiermee wordt bedoeld het inbrengen van kunstwortels."

CT scan

Nieuw is ook het gebruik van de CT scan. Rierink: ,,Het gebruik hiervan was vroeger alleen mogelijk in een ziekenhuis, nu kan dit binnen onze praktijk. Het voordeel hiervan is dat men de kaak beter kan bekijken waardoor de ingreep danig wordt verlicht. Het is mogelijk een complete prothese vast te zetten, binnen een zeer korte tijd van ongeveer een uur. Dat is het voordeel van een CT scan, vroeger moest alles worden open gemaakt maar dat is niet meer nodig. Via de CT scan kan precies worden bekeken waar alles ligt, je krijgt een driedimensionaal beeld te zien. Ook wordt elke mond gefotografeerd zodat veranderingen in stand en kleur onmiddellijk worden opgemerkt. Op dit moment willen veel mensen een witte beugel om hun gebit er goed te laten uitzien en te verbeteren", besluit de enthousiaste tandarts.

Rierink Tandartsen

Bergstraat 2 Ede

Tel. 0318-666000

advertentie