Politie waarschuwt Bennekommers voor zakkenrollers

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De afgelopen weken zijn er bij de politie drie meldingen binnengekomen van gedupeerden die slachtoffer zijn geworden van zakkenrollerij. Er zijn verschillende manieren om het zakkenrollers moeilijk te maken. Het belangrijkste is om deze gelegenheidsdieven een stap voor te blijven.

De politie adviseert om alert te zijn en geeft de volgende tips:

- Stop geld, documenten en waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg.

- Draag een tas niet aan de straatzijde maar met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas vóór u hangt (met de klep/sluiting naar u toegekeerd). Draag uw handtas eventueel onder de jas.

- Leg, hang of maak een tas niet vast aan een winkelwagentje, rollator of fiets.

- Stop de portemonnee of portefeuille in de binnenzak of onder de kleding.

- Leg portemonnee of portefeuille nooit voor het grijpen boven in een boodschappentas of -mand.

- Neem niet meer geld mee dan nodig is en gebruik voor grotere bedragen een pinpas.

- Let bij gedrang of op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen extra goed op. Vaak wordt opzettelijk tegen iemand aangelopen of gebotst. Juist op die momenten is men enkele ogenblikken afgeleid en slaan zakkenrollers hun slag.

- Zakkenrollers leiden vaak de aandacht af. Dat is het moment om op uw spullen te letten. Ook als er tumult ontstaat omdat bijvoorbeeld iemand iets laat vallen is het zaak om alert te zijn.

- Wie is gerold doet er goed aan direct bankpassen en creditcards te blokkeren.

- Onthoud de vluchtroute en het signalement van zakkenroller(s).

- Wanneer u het slachtoffer bent geworden van zakkenrollerij, doe dan altijd aangifte bij de politie. Neem contact op via telefoonnummer0900-8844 en maak een afspraak voor het doen van aangifte. Voor een aangifte wordt dan tijd vrijgemaakt. Neem ook contact op met de politie wanneer u getuige bent van zakkenrollerij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie