Oxfam Trailwalker met start en finish in Ede

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

In de midzomernacht van 20 op 21 juni 2009 worden zoveel mogelijk mensen uitgedaagd hun beste beentje voor te zetten in Nederland. Hoewel de Oxfam Novib Trailwalker uitdagend en zwaar is, kan iedereen met een goede training en de juiste instelling deelnemen.

EDE - De eerste Oxfam Novib ‘Trailwalker’ vindt op 20 juni 2009 plaats in het natuurgebied de Veluwe. In de zware non-stop- wandeltocht moet een team van vier personen binnen 30 uur een afstand afleggen van 100 kilometer. De sponsoropbrengsten gaan naar Oxfam Novib’s onderwijsactiviteiten. Oxfam Novib-ambassadeur Dolf Jansen steunt de Trailwalker en stelt een team samen. Start en finish zijn in Ede.

Teamwork

Een kwestie van teamwork. Ieder team van vier personen loopt gezamenlijk 100 kilometer binnen 30 uur (geen estafette) door het natuurgebied de Veluwe. Bij hoge uitzondering stelt Staatsbosbeheer dit gebied ‘s nachts open voor wandelaars.

Deelnemers worden gesponsord door familie, vrienden en bedrijven. Die leggen minimaal 3.000 euro bijeen voor de te verwachten prestatie. Naast het plezier en de voldoening zorgen de deelnemers er met gezamenlijke inspanning voor dat kinderen in ontwikkelingslanden goed onderwijs krijgen.

Oxfam Novib steunt vele onderwijsprogramma’s, onder andere in Mali. Een op de drie kinderen maakt er de basisschool niet af. Gemiddeld kost het 25 euro om een kind een jaar lang naar school te helpen. Doel van de Oxfam Novib Trailwalker: 18.000 kinderen naar school.

Maatjes

Meer dan 25 jaar geleden ging de eerste Oxfam Trailwalker van start in Hongkong. Ondertussen vinden er jaarlijks succesedities plaats in Australië, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Japan en onlangs in België. Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere ‘ambassadeurs van het zelfdoen’. Oxfam Novib hoopt op een groot aantal aanmeldingen. ,,Daag je vrienden uit, collega’s, familie of wandelmaatjes.’’

u info: www.oxfamnovib.nl/trailwalker

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie