Enquête over leefbaarheid in Steinwijk

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De organisatie waar zij voor werkt, bouwt nu mede aan de realisatie van De Pleinen, tussen de Slotlaan en de Bellestein. Vilente realiseert hier, samen met Woonstede, een zorgcentrum met 31 zorgwoningen en vier groepswoningen (voor dementerenden). Dat moet vanaf september 2009 een centrale plek krijgen voor de hele wijk, omdat er ook diensten worden aangeboden, zoals maaltijden in een restaurant, naast het grand café. De plek heeft ouderen als uitgangspunt, maar gestreefd wordt om midden in de maatschappij te staan. Zo komt er een jeugdbibliotheek, inclusief voorleesuren.

EDE - Medewerkers van Welstede (welzijnsorganisatie), Vilente (ouderenorganisatie) en Belangenvereniging Steinwijk houden eind februari een grote enquête in de Steinwijk om zicht te krijgen op de leefbaarheid, het welzijn, vrijwilligerswerk en de wensen van ouderen. ,,We gaan letterlijk langs de deuren om de resultaten op te halen, ook om zo in gesprek te komen’’, licht Ottelien Groenenberg van Vilente toe.

,,We willen polsen wat er leeft in de wijk. Wat mensen missen of waarderen. Daarvoor hebben we samen een vragenlijst opgesteld die we huis aan huis gaan verspreiden’’, zegt Frans Bruning, opbouwwerker van Welstede. De enquête omvat vier delen: leefbaarheid, welzijn, senioren en vrijwilligerswerk. Wat betreft de leefbaarheid gaat het om zaken als veiligheid, geluidsoverlast, parkeren, speelruimte en het afval. Op het gebied van welzijn is de insteek buurtcentra, jongerencentra, ontmoetingsplekken en ontmoetingsactiviteiten. Wat betreft de ouderen behandelt de enquête aspecten als cursussen, inloopochtenden, voorlichting, spreekuren, klussendienst, amusement, kunst en cultuur. Op het terrein van vrijwilligerswerk wordt gepolst of bewoners de handen uit de mouwen willen steken.

Groenenberg en Bruning zochten samenwerking met Bridgette Tompkins, bestuurslid van Belangenvereniging Steinwijk, om geen dubbel onderzoek te doen. ,,Het gaat om maar liefst 1151 woningen. Dat kan letterlijk veel informatie opleveren en we hopen natuurlijk dat veel vrijwilligers zich melden.’’

Het woonzorgcentrum van Vilente in De Pleinen moet een kloppend hart van de wijk worden, met veel activiteiten op bijvoorbeeld het gebied van cultuur, theater, leesgroepen, exposities, welzijn en misschien een klussendienst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie