Een vast en een rijdend huis

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

‘Camperen’ zit bij het duo in het bloed. Op dit ogenblik is het eventjes rust op het campergebied voor Carla en Kees Witvliet. Zij wachten op de komst van hun nieuwe camper. Als die er is, gaan zij komende maand weer op stap in de richting van Spanje. Ook schrijft Kees Witvliet voor het blad Kampeerauto van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). ,,Men heeft mij gevraagd om voor dat blad de testen van nieuwe campers te schrijven. Ik schijn daar veel verstand van te hebben.”

Edes echtpaar ‘acteert’ in RTL’s Campinglife EDE - In het voorbije weekeinde konden Carla en Kees Witvliet zichzelf voor de tweede keer zien acteren in het RTL 4-prgramma Campinglife, dat zaterdags om 18.55 uur op de commerciële zender wordt uitgezonden. De hobby van het Edese tweetal is om met de camper op stap te gaan. En die rol vervullen zij ook in het televisieprogramma. ,,Van tevoren wisten we niet wat we gingen doen. Elke dag werd je overvallen,’’ herinnert Carla Witvliet zich.

door Jan de Boer

In maart 2008 was er een oproep voor Campinglife. Sander Jansson, die samen met Jessica Mendels Campinglife presenteert, kende het tweetal al. ,,Van daaruit is het gaan rollen. Een paar dagen later moesten we aan een screentest meedoen bij Idtv. En een week later, half april, zijn we met de camper naar Spanje vertrokken. Daar op de camping stond de crew klaar en werden allerlei opnames gemaakt.”

Vanuit Spanje worden drie weken lang de uitzendingen van Campinglife verzorgd. ,,Drie gezinnen worden drie weken lang in het televisieprogramma gevolgd.” Daarna vertrok de meute naar Zuid-Frankrijk. ,,Men was drie dagen lang bezig met het maken van de opnames. Wat wij moesten doen? We zijn een dag wezen fietsen, een dag uit eten geweest. Nog niets zagen we van de opnamen. Het is voor ons net zo’n verrassing als voor ieder ander.”

Het tweetal was tevreden over de eerste uitzendingen. ,,Het was heel leuk, het was super. Heel apart om jezelf te zien. Als alles uitgezonden is, krijgen we pas een dvd. Het programma loopt al een jaar of tien. We vonden het leuk om eens te zien hoe het echt gaat achter de schermen. Dat is heel anders dan we dachten. Een dag fietsen op televisie is heel anders dan in het echt. Je fietst een paar keer vanaf de camping. De opnames worden gemaakt. Daarna gaan de fietsen achter in de wagen op weg naar een andere plek.”

Aan de ‘Witvlietjes’ hoef je niet te vragen wat er zo leuk aan camperen is. ,,Je hebt dan veel vrijheid, je bent niet gebonden aan een plaats. Je hebt je spullen gelijk bij je,” zegt Kees Witvliet. ,,Wij hebben gewoon twee huizen, een vast huis en een rijdend huis. Praktisch om het weekeinde gaan we weg. Vrijdagmiddag om één uur stappen we in de camper en rijden bijvoorbeeld een stukje Duitsland in tot zondagavond. Heerlijk,” vult Carla aan.

Bij een camper blijf je volgens het tweetal meestal niet lang op dezelfde camping. ,,Je rijdt van a naar b. Er zijn verschillende types kampeerders. Mensen met een caravan zijn blijvers. En mensen met een camper trekken hoofdzakelijk rond. Wij komen ergens, verkennen de omgeving op de fiets. En vertrekken weer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie