Akkoord Woonstede en Imminck

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders van Ede gedoogt de tijdelijke huisvesting. Snackbar Simon van Kooten wordt tijdelijk tegen het pand van de Kunstenarij aangebouwd. Maandagmiddag werden de ondernemers in het gebied ingelicht. En ‘s avonds hoorden de bewoners het. Henk Imminck is in z’n sas omdat er eindelijk duidelijkheid is over zijn toekomst. Dat de meeste bewoners in het gebied dat ook zijn, blijkt wel uit de 550 handtekeningen, die de snackbarhouder binnen elf dagen bijeengaarde.

Snackbar voor maximaal 3 jaar naar Doornlaan EDE - De nationale driekleur hangt sinds gistermorgen hoog in top bij snackbar Simon van Kooten. Eigenaar Henk Imminck en wooncorporatie Woonstede zijn er uit in hun ‘huurgeschil’. Imminck en Jan van der Kruif van Woonstede bezegelden dat in de snackbar, die nu samen met het deel van Flamenco bloemenshop waarschijnlijk binnen twee, drie maanden zal worden gesloopt. In afwachting op een definitieve locatie in Ede-Zuid verkast de snackbar tijdelijk naar een plek op de hoek van de Verlengde Parkweg en de Doornlaan.

door Jan de Boer

Bewoners aan de Doornlaan lijken daar niet allemaal echt tevreden over te zijn. ,,Woonstede bestelt een patatje oorlog,” vinden zij. ,,Het financiële belang van Woonstede en het economisch belang van de snackbareigenaar lijken zwaarder te wegen dan de belangen van een buurt met huiseigenaren, huurders, ondernemers en ruim 400 schoolkinderen, een uiterst kwetsbare groep. De buurt, die de afgelopen jaren door vertraging van sloop en herbouw onevenredig is belast, wordt nu opnieuw voor een voldongen feit gesteld met een extra overlast gevende functie.”

Burgermeester en wethouders van Ede gedogen de snackbar voor maximaal drie jaar aan de Doornlaan, zegt wethouder Simon van de Pol. ,,In het besluit staat dat de tijdelijke snackbar aan alle eisen moet voldoen. Ook voor wat betreft de uitstoot van dampen. Verder staat in het besluit dat Imminck een nieuw onderkomen krijgt aan de Vening Meineszstraat. De snackbar blijft niet aan de Doornlaan.” De sloop zorgt er voor dat Woonstede Veld C kan afbouwen. In het laatste gedeelte (Braillestraat) komt een appartementsgebouw en een rijtje toekomstwoningen ook wel levensloopwoningen genoemd.

Met de nieuwbouw hoopt Woonstede nog voor de zomer te kunnen starten. Het is allemaal afhankelijk van de voorbereidingen, die de bouwer nog allemaal moet treffen. De komst van het tijdelijke onderkomen van Henk Imminck aan de Doornlaan is afhankelijk van het moment, waarop de nutsbedrijven op die plek de benodigde kabels en leidingen kunnen leggen. ,,Met de Kunstenarij hebben wij nog geen plannen. Dat is voor ons een strategische aankoop,” zegt de man van Woonstede.

De snackbarhouder en Woonstede hebben ook afspraken gemaakt over een definitieve oplossing van snackbar Simon van Kooten. Uitspraken in welke richting er wordt gedacht wil Jan van der Kruif niet doen.,,Als Imminck zelf ook iets vindt, is dat wat ons betreft ook goed. Anders gaan we samen op zoek naar een andere locatie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie