Biblebelt: nét mensen!

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Onderzoek van het Reformatorisch Dagblad heeft uitgewezen dat bewoners van de zogenoemde Biblebelt in het donker 51 procent stouter zijn dan landgenoten in andere delen van het land.

Dat cijfer wordt afgeleid van het aantal vernielingen van persoonlijke, en openbare eigendommen tijdens de laatste jaarwisseling in het gebied.

De Biblebelt wordt bedoeld met een orthodox-christelijke strook van het land, die zich ruwweg van de kop van Overijssel, via Noord-Veluwe, Gelderse Vallei en Betuwe uitstrekt naar noordelijk Brabant, Zuid-Holland en Zeeland.

Buiten de negatieve lading van het woord ‘belt’ om, wordt bovendien even voorbijgegaan aan het feit dat dit gebied nog steeds in ontwikkeling is, waar de rest van het land stil lijkt te staan.

Zo gedoogt de gemeente Barneveld sinds kort zestien drinkketen, en zijn ze in Ede op de illegale kaart te vinden. Uitgaansgebieden in menig grote stad kunnen daar een puntje aan zuigen.

Daarnaast staat de realisatie van tal van nieuwe gebedshuizen op het programma, waar andere projecten in deze crisistijd remsporen vertonen.

Hoewel vernielingen niet goed te praten zijn, ben ik wel blij met de ontwikkelingen. Als geboren en getogen bewoner van de Biblebelt is het nu vrijwel zeker......

Ook in de éénentwintigste eeuw zijn we nét mensen!

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie