DTS'35 kan eindelijk weer eens lachen

27 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Op 1 november behaalde DTS'35 haar laatste zege. Zaterdag konden de Edenaren eindelijk weer eens lachen na een competitieduel. In Zutphen werd de gelijknamige middenmoter met 0-2 verslagen.

,,Kijkend naar de hele wedstrijd was het niet helemaal verdiend'', concludeerde Eric Speelziek. ,,De eerste helft was duidelijk voor Zutphen. Zij kregen drie goede kansen. Door goed keeperswerk van de weer teruggekeerde Jerry Vermeer hielden we de nul. Wij hadden duidelijk moeite met hun goede positiespel. Daardoor ging het niet altijd goed met het doordekken. Ik denk dat het ook te maken had dat door de afwezigheid van de geblesseerde Govert van de Visch, Jillert Krikke, Martin Speelziek en Jeroen van Schoonhoven wij nogal wat spelers op andere posities hadden lopen.''

Daarbij raakte Arien Arends ook nog eens geblesseerd aan zijn schouder en moest vervangen worden door Niels van den Top. ,,Niels deed het erg goed'', gaf Speelziek een compliment. ,,Trouwens iedereen deed het de tweede helft goed. Nu waren wij heer en meester.''

Uit een voorzet van Cornel van Eck scoorde Fabian Maaskamp de 0-1. Dezelfde Maaskamp, maar ook Gerwin Hoogendoorn en Mark Snel verzuimden het duel op slot gooien. Dat gebeurde pas in extra tijd. Vanaf eigen helft soleerde Dave Magee naar de 0-2 eindstand.