Advendo'57 'wil niet naar boven kijken'

Nieuws

EDERVEEN - Winst bij AVW'66 had betekend dat Advendo'57 definitief afscheid had kunnen nemen van de onderste regionen. Maar in Westervoort leek het wel dat de Ederveners niet alleen maar naar boven willen kijken. Tegen het ook niet grootse AVW werd na een slechte pot voetbal met 4-1 verloren.

Via Renco van Egdom kreeg Advendo nog wel de eerste kans. AVW opende echter de score via Jeffrey Hoonakker. Even later kreeg Advendo na een handsbal een strafschop toegewezen. Vanaf elf meter maakte Bernard van Vliet geen fout: 1-1. Na een duw-en trekpartij ging ook de bal aan de andere kant op de stip. Ook Roy Bouwman verzilverde het buitenkansje: 2-1.

Na de pauze was er wat meer strijd en beleving aan Ederveense zijde. Bernard van Vliet was nog bij een gevaarlijke aanval betrokken, die de 2-2 had kunnen opleveren. Maar in de tegenaanval sloeg AVW via Mike Peters toe: 3-1. In de dan gelopen wedstrijd bepaalde Viktor de Kok de eindstand op 4-1.

Komende zaterdag krijgt Advendo een herkansing. Dan komt nummer tien Zeewolde op bezoek. Wordt dan gewonnen, is het verschil tien punten. Dan kan met zes duels te gaan alsnog definitief afscheid worden genomen van de onderste regionen.

advertentie