Open dag woningen Het Carré

Nieuws

Intussen zijn er dertig woningen in Het Carré verkocht. De kopers van deze woningen gaan deze maand volgens Jan Paul van de Hoef van Keus Makelaardij en Nick de Boer van Domicilie naar de notaris. De plek waar Het Carré in de wijk Kernhem komt wordt - nadat vlak voor de jaarwisseling door de projectontwikkelaars Dura Vermeer en BPF het groene licht werd gegeven - momenteel bouwrijp gemaakt.

‘Wil bij kopers is er zeker, nu de banken nog’ EDE - Het liep niet echt storm tijdens de open dag van Het Carré, het begin van der woningbouw in het Nieuwe Landgoed. Wie er wel was, was ingenomen met de woningen in het plan. Beslissingen tot koop werden er nog niet genomen. In deze tijd wil iedereen eerst zijn eigen woning verkopen. ,,Het is het kip- of het eiverhaal, ja,” beaamt een jong stel. ,,We willen eerst ons eigen huis verkopen. We kiezen voor de kip.”

door Jan de Boer

Josseke Willemsen kocht samen met haar man al een huis. ,,We komen van de Laan van Kernhem vandaan. Kernhem is een prettige wijk om te wonen. Alles dichtbij, ook de scholen. We waren op zoek naar iets groter en kwamen in Het Carré terecht. Het zijn lekkere ruime woningen, genoeg slaapkamersmet het oog op eventuele gezinsuitbreiding.”

Marco van Aggelen en zijn vriendin Nienke Apotheker werden gegrepen door de uitstraling van Het Nieuwe Landgoed. Het tweetal was al geruime tijd in hun woonplaats Wageningen en in de regio Arnhem op zoek naar een geschikte woning, maar kon niet slagen. ,,Het was lastig in onze prijsklasse een goede, leuke woning te vinden. Overal was allemaal te dicht op elkaar. Niet bij deze woningen. We werden geattendeerd op Het Nieuwe Landgoed. Heel snel na de open dag in november 2009 namen we een optie.”

De twee Edese makelaars merken, dat kopers weer belangstelling krijgen. En er zeker de laatste weken weer meer beweging in de markt. Dat valt op te maken aan de bezoeken op internet en de bezichtigingen. ,,De wil is er wel bij de kopers. Nu de banken nog.” Naast de dertig verkochte herenhuizen in Het Carré zijn intussen op zes woningen een optie verleend.

Een ander jong echtpaar constateerde ook tijdens de open dag, dat het plan de moeite waard is. En dat er veel ruimte in inde woningen. ,,Wij zitten nu tweeënhalf jaar in een appartement. En komen ruimte tekort. We zijn ons aan het oriënteren wat er in de toekomst allemaal te koop komt. Haast hebben we niet. Als het moet kunnen we nog wel een paar jaar wachten.”

Volgens de makelaars heeft deze tijd ook voordelen voor de kopers. Eerder was een bouwplan meestal binnen de kortste keren uitverkocht. De in de ogen van het kopende publiek minst aantrekkelijke woningen bleven op het laatst over. ,,Daar is nu geen sprake van. Van alle typen zijn er nu nog woningen te koop. Je kunt uit alle typen kiezen.”

advertentie