Skimming bij betaalautomaat

Nieuws

EDE - Meerdere inwoners van de gemeente Ede zijn half a eind februari slachtoffer geworden van 'skimming'. Niet bekend is om hoeveel personen en om welke bedragen het gaat en op welke locatie misdadigers de bankrekeningnummers en pincodes hebben ontfutseld. Wel verklaren de firma's Equens en Currence, die bij banken zorgdragen voor het systeem, dat het gaat om een betaalautomaat (bijvoorbeeld in een winkel) en niet om een pinautomaat.

Een Edenaar laat weten dat zijn echtgenote constateerde dat er twee keer 500 euro was afgeschreven van haar rekening en was bijgeschreven op een rekening in Italië, met als afschrijfdata 27 en 28 februari. Toen zij maandag aangifte deed bij haar eigen bank in Ede, zag zij dat er nog tien klanten aanwezig waren die hetzelfde was overkomen.

De politie bevestigt dat het om meerdere mensen gaat die het was overkomen, maar heeft vooralsnog geen zicht op de daders. Uiteindelijk krijgen de klanten van de banken het geld binnen enkele dagen terug op hun rekening en zijn de banken zelf in feite 'slachtoffer'. Feiten over het aantal klanten die het betrof, de gestolen bedragen en de bewuste betaalautomaat worden niet gegeven.

advertentie