Het heilige vuur is terug bij FC Jeugd

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Na een serie van tien verloren wedstrijden op rij, is er een einde gekomen aan de mineurstemming bij FC Jeugd. Zondag was HAVO de tegenstander. Deze ploeg was een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Voor de thuisploeg was het dus alles of niets. Het werd alles voor FC Jeugd, dat met een 6-0 overwinning liet zien dat een ploeg nooit is uit te vlakken voordat deze is gedegradeerd.

door Boy Imminck

Vanaf de eerste minuut klopte het bij de thuisploeg. Onder toeziend oog van de nieuwe trainer voor volgend seizoen Henk Sanders (de wedstrijd van zijn huidige ploeg SVHA was afgelast), schoot FC Jeugd uit de startblokken. Aanvoerder Karim Lahri gaf het startschot voor een heerlijke middag voor de thuisploeg. Na vijf minuten haalde Lahri vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit: 1-0. HAVO leek zich geen raad te weten met de vlugge buitenspelers Bahattin Saglam en Murat Özkaya. Vanuit het middenveld kwam Kemal Kandemir telkens goed door. Zo ook net na het kwartier toen een voorzet van Kandemir belandde bij Saglam. De aanvaller schoot in de korte hoek raak: 2-0.

Laatste kans

,,Dit was echt onze laatste kans om onszelf van directe degradatie te redden. Als je zo snel op een 2-0 voorsprong komt, is het makkelijker voetballen", analyseerde Karim Lahri. Tien minuten voor rust zag hij ook hoe Kemal Kandemir werd neergelegd in het strafschopgebied. Kandemir kon na de actie niet verder. Lahri positioneerde zich achter de bal en schoot vanaf elf meter raak. Het onthutsend slechte HAVO zag net voor rust de malaise alleen maar groter worden. Op aangeven van Saglam scoorde Murat Özkaya de 4-0.

FC Jeugd, dat tot zondag nog maar 17 goals had gemaakt, voerde de score nog even op. Na rust werd Bahattin Saglam weggestuurd. De aanvaller omspeelde doelman Roy Demon en scoorde de 5-0. Diezelfde doelman Demon moest er even later met rood af na een overtreding op Özkaya. De strafschop die restte werd benut door Salim Tirgil.

,,Volgende week spelen we uit tegen Driel. Als we op deze weg verder gaan, dan kunnen we daar misschien ook wel voor een stunt zorgen. We moeten als team spelen. Vandaag is het bewijs dat we nog niet klaar zijn in de vierde klasse", aldus een blije Karim Lahri.