Voor Edwin Blijleven is geen klus te groot

Nieuws

EDE - Edwin Blijleven nam afgelopen augustus het besluit om als zelfstandig ondernemer verder door het leven te gaan. Hij ging van start met een kleinbouw & installatietechniek bedrijf. In de praktijk werkt hij regelmatig samen met een collega. ,,Want twee weten meer dan één", is zijn uitgangspunt.

In het verleden werkte Blijleven als werknemer veelal in dezelfde branche. Van vrienden en kennissen kwam wel eens de vraag om een klus uit te voeren. ,,Dat ging mij dermate goed af dat ik heb besloten om voor mijzelf te gaan beginnen. In de praktijk voer ik allerhande werkzaamheden uit, van een raam inzetten tot een dakkapel. Daarnaast veel zinkwerk zoals hemelwaterafvoer, cv installaties en riolering. We zijn dus heel breed georiënteerd en ons werkterrein beslaat en groot gebied. Zo hebben we in Arnhem en Velp regelmatig opdrachten om werkzaamheden uit te voeren."

Keuken of douche

,,Voor we aan de slag gaan bekijken we eerst wat er moet gebeuren en vervolgens maken we een offerte", zegt de Edenaar. Na goedkeuring hiervan wordt een afspraak gemaakt wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. ,,In de praktijk komt het nog wel eens voor dat er een complete keuken of doucheruimte moet worden gemaakt. Het stukadoorwerk daarin wordt uitbesteed aan een goede relatie, alle overige werkzaamheden voeren we zelf uit. In zink, dakwerk en installaties zijn de specialisaties."

Regelmatig komt het voor dat er andere werkzaamheden om de hoek komen kijken. ,,Ben je bezig met het vervangen van goten en dakbedekking dan komen er zeker bijkomende werkzaamheden", weet Edwin. ,,In overleg met de klant wordt dan besproken wat we eraan gaan doen. Laatst hebben we nog een klus gehad van tweeduizend vierkante meter, maar daar draaien we onze hand niet voor om, het komt regelmatig voor. Grote opdrachten doe ik samen met een collega om de uitvoering sneller te doen verlopen en je kunt elkaar goed aanvullen. Vooraf maken we afspraken de klus zo snel mogelijk af te maken. Dat is prettig voor een klant."

Handen gebruiken

Edwin Blijleven is gecertificeerd installateur, waarvoor hij een opleiding heeft gevolgd en het ondernemersschap zit hem in het bloed. ,,Mijn vader heeft een aannemersbedrijf, net als mijn broer. Van kind af aan ben ik in het vak gegroeid en werkte in mijn vrije tijd en vakanties bij mijn vader in het bedrijf. Ik heb dus vroeg geleerd mijn handen te gebruiken, iets wat ik ook het liefste doe. Ik ben altijd bezig, stilzitten zit niet in mijn bloed. In principe maak ik nooit gebruik van diensten van mijn vader en broer. Zij hebben hun eigen werkzaamheden en zijn druk genoeg. Ik ben ook niet van plan om groter te groeien, nu kan ik alles zelf doen en ben geen kantoorman. Zoals het nu gaat bevalt me prima, ik ben tevreden zoals het gaat dus waarom zou ik groter moeten groeien", besluit de jonge ondernemer.

Kleinbouw & Installatietechniek Blijleven

Waterloweg 301 Ede

Tel. 06-22411152

advertentie