Hotel Eethuys de Wormshoef is 'gewoon gezellig'

Nieuws

LUNTEREN - Aan de rand van Lunteren ligt fraai gelegen hotel eethuys de Wormshoef, met in de omgeving aantrekkelijke klompenpaden om te wandelen en prachtige fietsroutes door de Veluwe, Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug. Een van de klompenpaden, het Meulunteren pad, heeft als startpunt De Wormshoef.

Naast het koloniaals ingerichte etablissement beschikt men over een twintigtal koloniaals ingerichte ruime kamers. ,,Het zijn 'warme' kamers", aldus mede-eigenaar Johan Smit, de man die bekend is van de meest bekende carpaccio Di Johan. Voor hij drie jaar geleden zijn intrek nam binnen de Wormshoef was hij werkzaam als ondernemer in Zeist en Scherpenzeel. De specialiteit van de Wormshoef is de combinatie van hotel en eethuys, is Johan van mening. ,,Het is een unieke combinatie, meestal gaan beide apart maar hier gaat dit uitstekend samen."

Op zijn kop

Na zijn komst drie jaar geleden is de Wormshoef danig op zijn kop gezet. ,,Alles is veranderd om het te krijgen zo als het nu is", en dat mag er zijn zullen de bezoekers opmerken. Het restaurant biedt plaats aan 250 gasten met daarnaast verschillende vertrekken voor vergaderingen en partijen waar plaats is voor 20 tot 80 personen en er is een lounge waar men gezellig de tijd kan doorbrengen.

,,In het restaurant hebben we veel specialiteiten op menugebied. Op dit moment hebben we een zeer voordelig hoofdmenu bestaande uit een drietal voor- en hoofdgerechten naar keuze. Dat soort aanbiedingen maken we regelmatig. In maart kan men bijvoorbeeld onbeperkt gamba's eten, in april staat onbeperkt slibtong eten, met live muziek op Koninginnedag. In mei kan men elke maandag tot en met donderdag rib-eye eten en juni heeft een zeer voordeling driegangenmenu."

Volgens Johan kan men bij de Wormshoef ook voordelig lunchen met een voor- en hoofdgerecht. ,,En dat zeven dagen per week." Hij is overigens de man met de kokmuts op bijgestaan door een aantal medewerkers in de keuken. ,,Ik doe hier van alles wat noodzakelijk is dat ligt in mijn aard."

Uitbreiden

Wat betreft de toekomst heeft hij nog wel wensen. ,,We willen nog wel eens uitbreiden met een horeca gelegenheid, daar ben ik in grootgebracht. Ik kom uit een familiebedrijf met een restaurant. Tussen mijn schooltijd door was ik daar regelmatig te vinden. Het restaurant Tosti, later de Zeven Balken, was een zeer bekend restaurant. Mijn ouders hebben dat 35 jaar gerund alvorens het van de hand te doen."

Als de zomertijd aanbreekt krijgt het terras een grote beurt. ,,Er komt een loungegedeelte en op verzoek bij partijen een barbecue. Het terras biedt plaats aan ongeveer 200 personen. Buiten zijn er ook verschillende ruimtes voor het nuttigen van een hapje of drankje. Elke vierde zondag van de maand hebben we Crazy Sunday met tal van artiesten en live muziek", aldus een enthousiaste woordvoerder Johan Smit.

Hotel Eethuys de Wormshoef

Dorpsstraat 192 Lunteren

Tel. 0318-484241

www.dewormshoef.nl

advertentie