Leerlingen koken 2000 euro bijeen voor 'Rolstoelbus voor broer en zus'

Nieuws

EDE - Vierdejaars 'consumptief' leerlingen van Het Streek aan de Bovenbuurtweg maakten vorige week een stampottenmaaltijd en knoopten daar een actie aan vast voor 'Rolstoelbus voor broer en zus', de twee kinderen Jurian en Nadine uit Ede die ernstig ziek zijn en dringend een rolstoelbus nodig hebben. Gegadigden voor de maaltijd betaalden elk vijftien euro, waarna de actie in totaal tweeduizend euro opleverde.

Sara Kakebeen nam het initiatief tot de maaltijdactie. Zij vroeg de studenten een stampottenmaaltijd te organiseren. Sponsors waren verder: Combigro/Helmink in Varsseveld, Van Heusden groenten groothandel in Ede, Albert Heijn aan het Rozenplein, Jan van Barneveld, Albert Heijn XL, de heer Van Eden. De avond werd gehouden in de Schuilplaats in Ede.

Jurian, Oma Els en Opa Arend Bron, Lies de Berg en zus Elise waren aanwezig om ook een maaltijd te nuttigen. Jurian kreeg een van cheque 2000 euro overhandigd van Bart Voskamp. De voormalig wielrenner is ambassadeur van Stichting Het Goede doelen Elftal, die de familie Bron en Mevr. de Berg helpt om acties op touw te zetten voor de rolstoelbus.

Tevens werd er op die avond gefilmd door Hart van Nederland van SBS6, wat donderdag direkt werd uitgezonden en al veel opleverde. Er is een sms-actie opgezet speciaal voor de rolstoelbus. SMS rolstoelbus aan naar 5757 en doneer 1,50 euro. Meer info hierover en over de rolstoelbus actie kijk op www.hgde.nl .

advertentie