Lunteren schiet weinig op met een punt

Nieuws

LUNTEREN - ,,Voor de zoveelste keer kregen wij de complimenten van de tegenstander. Echter ons goede spel van vandaag tegen VSCO levert maar een punt op. En als je dan hoort dat Zeewolde, de nummer 10, gewonnen heeft, is dat extra teleurstellend. De afstand met hen is inmiddels zeven punten'', had Dick Eijlander uitgerekend.

VSCO kwam al na vijf minuten op een voorsprong. Wim de Vries kopte de 0-1 binnen. ,,En dat terwijl Ruud Overeem daarvoor al op de lat had gemikt. Na dat doelpunt waren wij al de betere ploeg. Maar de kansjes van John van Essen en Udo Klok gingen er niet in'', keek Eijlander terug.

,,De tweede helft speelden wij fantastisch'', oordeelde de Barnevelder. ,,De 1-1 was dik verdiend.'' Klok kopte een corner van Van Essen binnen. ,,Daarna hebben we vier, vijf open kansen gehad. Maar Edward Sijahailatua kopte op de paal, terwijl Ruud Overeem en Gert Jan van de Kraats dicht bij de 2-1 waren.''

Uiteindelijk scoorde Lunteren alleen nog twee rode kaarten. Evert Jan Otten ontving een paar minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon iets eerder dan zijn ploeggenoten douchen. Daarvoor had verzorger Pierre de Quay rood gekregen. ,,Pierre liep het veld in, omdat Ruud Overeem geblesseerd op het veld lag. VSCO schoot de bal niet uit. Vervolgens was er een uitval van ons, waarbij Robert Dijkhuizen de bal voor het inschieten had. Maar omdat onze verzorger zonder de toestemming van de scheidsrechter het veld was ingekomen, werd die kans afgefloten. Daarbij kreeg Pierre eerst geel. Toen hij er wat van zei, werd het dus rood. Achteraf extra zuur. Was hij niet het veld ingelopen, dan hadden waarschijnlijk alsnog de 2-1 kunnen maken'', aldus Eijlander.

advertentie