Dakar-organisatie ASO naar Ederveen

Nieuws

EDERVEEN - Dakar-organisatie ASO komt naar Nederland om te praten over de deelname van de Nederlandse vrachtwagenteams aan de rally van 2010 in Zuid-Amerika. Volgende week is een delegatie van de Amaury Sport Organisation te gast in Ederveen. Op verzoek van GINAF Rally Power en GINAF Rally Service worden de wensen van de truckteams besproken. ,,We hebben nog een paar belangrijke vragen voor de organisatie. Volgende week komen ze tekst en uitleg geven'', aldus Edwin van Ginkel, die met broer Wuf verantwoordelijk is voor het Ederveense rallyteam.

De teams van ondere andere GINAF Rally Power, MAN en Iveco eisen betere condities op het gebied van veiligheid en aanpassingen van etappes voor de trucks. Tijdens de afgelopen rally in Argentinie en Chili wekten de smalle pistes en de talloze ingekorte etappes veel vrevel bij de deelnemers.

Vandaag (donderdag) hebben Wuf en Edwin van Ginkel namens GINAF met nog enkele Nederlandse vertegenwoordigers een gesprek met de organisatie van de Africa Rally. Deze rally, die door Hubert Auriol wordt georganiseerd, kan mogelijk als alternatief dienen voor de vrachtwagenteams. In het Franse Nice zitten de partijen met Auriol om de tafel om de plannen van deze organisatie aan te horen.

,,We wachten de gesprekken met beide partijen af en zullen na die tijd onze keuze maken'', zo liet Wuf van Ginkel kort voor vertrek naar Nice weten.

advertentie