Edenaar Jan van den Boom Lid in Orde van Oranje Nassau

10 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Jan van den Boom (65) uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem zaterdagmiddag de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de reünie Afdelingsvergadering Contact Oud Mariniers, afdeling Gelderland, in restaurant Kumpulan op het landgoed Bronbeek te Arnhem. De heer Van den Boom kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor het Contact Oud Mariniers en voor zijn vrijwillige activiteiten op maatschappelijk terrein.

Oud mariniers

Van den Boom is vanaf 1982 naast zijn hoofdfunctie als ambtenaar bij de gemeente Ede - en ook na zijn pensioen - als vrijwilliger actief voor het Contact Oud Mariniers, afdeling Gelderland.

In 2004 werd hij benoemd tot commissaris van het landelijke bestuur Contact Oud Mariniers en tevens tot penningmeester van Vrienden van het Contact Oud Mariniers.

Zijn bijzondere verdiensten voor het Contact Oud Mariniers hebben een uitstraling naar de provinciale en vanaf 2004 ook landelijke samenleving.

Bridgeclub

Daarnaast was de heer Van den Boom enkele korte periodes als vrijwilliger actief op diverse terreinen. Zo zette hij zich onder meer bestuurlijk in voor het Comité Nationale Feestdagen Ede en de Vereniging voor Amateur-tuinders Ede. Thans is hij nog bestuurlijk actief voor de Edese bridgeclub Up en Down en de Vereniging van Eigenaren Proosdijplantsoen Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie