Topbezetting halve finale beker bij De Cirkel

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De halve finale om de beker bij schaakvereniging de Cirkel kent een droom bezetting. Tom Pronk, die zich al eerder plaatste, zag Carel de Vries, Peter van der Wijngaart en Martijn Bakker het kwartet volmaken. Allen staan in de reguliere competitie binnen de top zes.

De strijd op de borden was heftig. Menig zweetdruppeltje verscheen op de voorhoofden. De meeste arbeid werd geleverd in het duel tussen Boom en Bakker. De twee B's gaven elkaar geen duimbreed toe. In de eerste partij leek Bakker te heersen. Boom hield het hoofd koel. Remise was de logische uitslag. Ook in de tweede partij zette Bakker de toon. Harold Boom moest secuur spelen, maar bleef binnen de remise marge. De tiebreak werd een prooi voor Martijn Bakker.

Peter van der Wijngaart versloeg Albert Bootsman. In beide partijen was hij een fractie beter. Bootsman, die in een eerste partij een onnauwkeurigheid zag afgestraft, moest vervolgens risico's nemen. In het middenspel raakte Bootsman de draad kwijt met fatale gevolgen.

Carel de Vries kan de 'dubbel' halen. In beide partijen kwam Martien Rood beter uit de opening. Maar in het middenspel vocht De Vries voor zijn overlevingskansen. Twee keer leidde de narrow escape tot een gelukkige overwinning.

Na loting kwamen De Vries - Bakker en Pronk - Van der Wijngaart uit de koker voor 7 april. In de OSBO competitie won De Cirkel 2 met 3½ - 2 ½ van Dodewaard 1. De punten werden gescoord door Thomas Slijper, Ben Verduyn, Martijn Bakker winst en Eip Janssen remise. De Cirkel 3 verloor met 1-5 van WDC 2. Jaap van de Brink redde de spreekwoordelijke eer. Overige competitie uitslagen: Aalbers - De Feijter en Banga -Bakkenes 1-0. Nagel - Muit 0-1.

De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in de Openhof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen dus op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Eip Janssen, telefoon ( 0318 ) 612138 of dinsdags in de speelzaal. De jeugdafdeling start reeds om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Louis van der Vos, telefoon (0318) 630906 of dinsdags in de speelzaal.

Foto: Harold Boom (voorgrond links) en Martijn Bakker streden op het scherpst van de snede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie