'Kruising' Willy Brandtlaan en Dreeslaan gevaarlijkst

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het 'kruispunt' van de Doctor Dreeslaan en de Willy Brandtlaan in Ede scoorde in de jaren 2005 tot en met 2007 de meeste ongevallen in de gemeente Ede. Dat is te lezen in een rapport van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) over de gevaarlijkste kruispunten en wegvakken in Gelderland. Als wegvak viel de Stationsweg (Veenendaalseweg - Dokter Hoolboomweg langs het station) in De Klomp deze twijfelachtige eer ten deel.

Op het bewuste kruispunt werden 37 'gewogen' ongevallen geturfd. Dat betekent zes letselongevallen en zeven ongelukken met uitsluitend materiële schade (ums). Er vonden echter geen ongevallen plaats met dodelijke afloop. Voor dit jaar staat het kruispunt op de nominatie voor reconstructie. Met dit kruispunt staat de gemeente Ede op nummer 24 van de top-25 van gevaarlijkste kruispunten in Gelderland.

Wat betreft het wegvak in De Klomp vonden er in de drie jaar drie letselongevallen plaats en acht ums-ongelukken. Hiermee scoort de gemeente Ede een negentiende plaats in de top-25 van gevaarlijkste wegvlakken in de provincie.

Het totale aantal gevaarlijke kruispunten en wegvlakken is in de gemeente overigens afgenomen in vergelijking met de drie jaren ervoor (2004 tot en met 2006). In die jaren waren dat er nog elf en negen, terwijl in de jaren 2005 tot en met 2007 die aantallen liggen op acht en vier.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie