Ede/Victoria verrast bij Prins Bernard

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Ongekend''. Dat was de eerste reactie van Joost Maasland. Niet helemaal onlogisch. Want voor het eerst sinds vijf maanden won Ede/Victoria weer eens. In Uddel werd Prins Bernhard met 1-2 verslagen.

De Edenaren waren beroerd aan de wedstrijd begonnen. Een fout van Ferry van den Top resulteerde al snel in de 1-0 van Michel Bronkhorst. ,,Daar gaan we weer'', dacht Maasland. Maar ook omdat de thuisploeg erg matig acteerde, werd er voor de rust niet meer gescoord.

Maasland besloot Jamal Voois te brengen. Bovendien werd het systeem omgezet naar 4-3-3. Dat betaalde zich uit. Na een slalom langs vier, vijf spelers, scoorde juist Voois de 1-1. Een minuut of tien voor tijd was het helemaal feest. De uitblinkende Alberto Antunez mikte de 1-2 binnen vanuit een vrije trap.

Met de sterke doelman Kees Nagel werd de 1-2 vastgehouden. ,,Dat gaan we wel even vieren'', liet Maasland weten.