Ondanks crisis volop bouw nieuw bedrijventerrein A12 Ede/Veenendaal

Nieuws

EDE - Volgens het Edese gemeentebestuur lijkt de huidige economische recessie vooralsnog geen vat te hebben op de bedrijventerreinen A12 Ede/Veenendaal (BT A12). Begin maart is het startsein gegeven voor de bouwactiviteiten van twee bedrijven op deze nieuwe bedrijventerrein langs de A12/A30 in de gemeente Ede. Zowel Penko als Plantion zijn begonnen met de bouw van hun nieuwe huisvesting.

Penko Engineering BV is momenteel gevestigd in Veenendaal en is onderdeel van de wereldwijd actieve organisatie ETC Inc. (Electronic Theater Controls) gevestigd in Middleton in de USA. Penko is fabrikant van een ruime collectie instrumenten en besturingen, ontworpen voor het nauwkeurig en met hoge snelheid wegen en doseren. Verder maakt Penko accessoires zoals versterkers, aanwijsinstrumenten en software voor het registreren en presenteren van meetresultaten. Op BT A12 zal Penko zich op een kavel van ruim 5.800 vierkante meter vestigen.

Plantion is de bloemen- en plantenveiling, ontstaan uit de samenvoeging van twee regionale marktplaatsen, te weten Bemmel en Vleuten. Ede was hierbij de beste optie voor vestiging van de nieuwe, gezamenlijke marktplaats. Plantion bouwt een zeer complete marktplaats voor aanvoerders, klanten en medewerkers. De tribune wordt voorzien van de nieuwste technieken. Plantion vestigt zich op een kavel van ruim 14 hectare.Op BT A12 zijn de bedrijven Nauta Sign en Hazeleger Berkhout al vergevorderd met hun nieuwbouw.

Daarnaast starten, of is een aantal bedrijven gestart, met hun nieuwbouw, zoals T&G Wood International, Elverding en De Kruijf, Shared Parts Services, Van Kleef Aannemersbedrijf en Kreeft Bouwbedrijf.

Het nieuwe bedrijventerrein A12 Ede/Veenendaal is centraal gelegen langs de snelwegen A12 en A30 en dus uitstekend bereikbaar. Het bedrijventerrein is 100 hectare groot en wordt gefaseerd uitgegeven. Bedrijven in milieucategorie 1 tot en met 4 kunnen zich hier vestigen. Bovendien biedt de omgeving een gevarieerd woon- en leefmilieu.

advertentie