Hockeysters MHC Ede laten rivaal Soest kansloos

22 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De hockeysters van MHC Ede lijken ongestoord op de titel af te gaan.

Op sportpark De Bosrand was zondag Soest, de nummer twee van de ranglijst, op bezoek. Wat vooraf werd gezien als een spannende ontmoeting ging alleen in het eerste kwartier op. Vanaf dat moment nam de thuisclub het heft in handen en eindigde met een 6-0 winst.

De Ede mannen zagen tegen USHC een gelijkspel ontnomen. Kort voor tijd kregen de gasten een onterechte strafcorner, waaruit de 2-3 winst werd gescoord.

MHC Ede (v) - Soest v 6-0

,,Vooraf zou ik hier nooit voor getekend hebben, maar de ploeg heeft laten zien dat ze ook onder druk kunnen spelen en de strafcorner liep vandaag goed. De promotie komt nu heel dichtbij en hopelijk met een kampioenschap. We staan nu veertien wedstrijden bovenaan en dat moeten we maar tot 21 wedstrijden volhouden”, aldus trainer Jan Cees Noordijk.

De gasten lieten zien naar Ede te zijn gekomen om het verschil op de ranglijst kleiner te maken. Vanaf het beginsignaal werd de aanval gezocht maar verdedigend stak de thuisclub goed in elkaar. Na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd volledig. Via Kim Kwant nam de thuisclub een 1-0 voorsprong en dat gaf het nodige vertrouwen om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Kort voor rust tekende Eline Mooibroek voor een 2-0 stand halverwege en, in de tweede helft nauwelijks op het veld schoot Herma Meerdink haar ploeg naar een 3-0 voorsprong.

Soest wist zich een geslagen ploeg en moest toezien hoe de thuisclub de voorsprong verder uitbouwde. Via een strafcorner tekende Herma Meerdink voor haar tweede treffer (foto 2) en uit een soortgelijke situatie bouwde Marleen Bouwman de voorsprong uit naar 5-0. In de slotfase bepaalde Daphne Sloof de 6-0 eindstand.

MHC Ede (m) - USHC 2-3

Met nog vier minuten op de klok gaf het scorebord een 2-2 stand aan. In de laatste minuut kregen de gasten echter een onterechte strafcorner cadeau die dankbaar werd aangegrepen om met een 2-3 winst van het veld te stappen. De verantwoordelijke man kon, of wenste, na afloop geen reden noemen over zijn dwaling, maar het kostte de thuisclub wel een dik verdiend punt.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af tussen de beide cirkels. Beide ploegen konden aanvallend niet echt een vuist maken maar dat veranderde in de tweede helft. Via Luuk Eggels nam de thuisclub uit een strafcorner een 1-0 voorsprong. De gasten toonde zich echter de betere ploeg, kwamen na een klein kwartier spelen op gelijke hoogte en namen in de 26 minuut verdiend een 1-2 voorsprong.

De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam vier minuten voor het einde van de wedstrijd. Nadat Luuk Eggels een tweetal strafcorners door de USHC sluitpost zag gestopt, sloeg hij de derde ineens raak naar een 2-2 stand.

Met een remise leek de wedstrijd te gaan eindigen, maar één van de scheidsrechters gooide roet in het eten van de thuisclub: 2-3.