Bennekom stijgt naar plaats twee

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom blijft boven verwachting presteren. Op eigen veld werd na een goed en degelijk gespeelde wedstrijd Sparta Nijkerk met 4-2 verslagen. Daardoor stijgt de equipe van trainer Bram Braam naar plaats twee en mag zich achter het ongenaakbare IJsselmeervogels 'the best of the rest'noemen.

Bennekom was duidelijk beter in de beginfase. Dat resulteerde na een kwartier in de 1-0. Een indraaiende vrije trap van Tom Verhaar, kopte Martin van Eck binnen. Net voor de rust viel de 2-0. Een voorzet van Mees Heller werd door Clint van der Wal binnen geschoten: 2-0. Dezelfde spits had ook nog de kans op 3-0. Hij verstapte zich. Lennart van de Peppel was zijn vervanger.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Sparta Nijkerk had meer balbezit, maar deed er weinig mee. Totdat Ivo te Velthuis de stand terugbracht op 2-1. Bennekom stelde snel orde op zaken. Weer een vrije trap van Verhaar, werd nu door Wouter Lamers raak gekopt: 3-2.

Een zwabberschot van Stefan Fredriksen, een minuut voor tijd, zorgde voor de 3-2. Kort daarna bepaalde Roy de Ruiter na een voorzet van Jacco Meurs, de eindstand op 4-2.