Advendo'57 verliest met een man meer

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Wie zou zich zo goed als zeker veilig spelen. Dat stond er op het spel tussen Advendo'57 en VSCO'61. Door een doelpunt in de extra tijd werd dat VSCO: 0-1.

En dat terwijl de ploeg uit Oosterwolde vanaf tien minuten voor de rust met een man minder speelde. Peter Sleurink trok aan de noodrem en kon vertrekken. Met elf tegen elf was Advendo aardig begonnen. Via Bernard van Vliet en Martijn van den Dikkenberg was men twee keer gevaarlijk. De gasten zorgden vooral via corners voor onrust in de Ederveense defensie.

Hoewel Advendo een man meer had, lukte het niet het voordeel uit te buiten. De Ederveners werkten wel hard, maar voetballend ging het steeds minder. Kansen waren er amper. Van Vliet speelde de bal net te ver voor zich uit, om te scoren.

Advendo bleef aandringen. Nadat er al een waarschuwing was geweest, waarbij doelman Erwin Huijbens goed optrad, viel de 0-1 via Niels Veenendaal in de extra tijd. ,,Blijkbaar willen we het onszelf moeilijk maken'', oordeelde elftalleider Frank Morren.