Fusieplannen Ede/Victoria en Fortissimo op laag pitje

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De mogelijke fusie tussen voetbalclubs Ede/Victoria en Fortissimo is in de koelkast gezet. Dat hebben beide verenigingen maandag aan hun leden verteld. Als reden noemen de clubs de onduidelijkheid vanuit de gemeente. ,,Hun standpunt verandert net zo vaak als het weer", verwoordt voorzitter Cees van Holland van Ede/Victoria de situatie. ,,Ik krijg sterk de indruk dat we onderdeel zijn geworden van een totaalplan en daar hebben de fusieplannen zeker last vast", analyseert Fortissimo voorzitter Gerco van den Brink.

,,De gemeente Ede kan de verenigingen op dit moment geen duidelijkheid geven over bijvoorbeeld de financiën", gaat Van Holland verder. ,,Dat heeft te maken met het inpassen van FC Jeugd (dat moet vertrekken van Sportpark Oranje, red) en de aankoop van grond van PTC+. Daar is niets over bekend en zolang dat zo blijft is er geen concreet tijdplan en hebben de fusiebesprekingen geen zin." Voorzitter Van den Brink is duidelijk in zijn commentaar over de gemeente. ,,Wij hebben in principe en met alle respect niets met FC Jeugd te maken in deze zaak. Dat is een zaak van de gemeente, die wil die club misschien bij ons inpassen. Uitbreiding van een aantal faciliteiten zal dan zeker nodig zijn."

Een fusie zonder financiële steun van de gemeente is voor de verenigingen geen optie. Vanwege bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan het clubgebouw van Fortissimo en een dubbele hypotheeklast zou een fusie in dat geval veel te veel kosten. Van Holland: ,,Een fusie blijft weliswaar het uitgangspunt, maar de besprekingen zullen pas voortgezet worden als er duidelijkheid is over de huisvesting van FC Jeugd en de aankoop van de grond van PTC+. Pas dan kan de gemeente bijvoorbeeld iets zeggen over de aankoop van de kantine van Ede/Victoria."

,,Het is jammer voor alle onderzoekscommissies van de twee clubs. Die mensen hebben goed en ook vooral snel werk geleverd. Bij de leden maar ook bij mij overheerst op het moment vooral teleurstelling. We gaan voorlopig geen verder onderzoek doen. De garantie van de gemeente hebben we nodig en anders maken we pas op de plaats, zoals nu", aldus Gerco van den Brink.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie