Drie gemeenten leveren bijdrage voor Airborne Feelings

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Dit is de verzamelnaam van evenementen en activiteiten die zijn geïnspireerd door het authentieke gegeven: Airborne. De inhoud is gerelateerd aan minstens één van de volgende onderwerpen: historie, defensie, natuur, milieu of kunst. De gemeente Renkum zal een budget van 33.000 euro ter beschikking stellen voor het project.

EDE - De gemeente Ede gaat samenwerken met de gemeenten Renkum en Wageningen om een bijdrage te leveren aan ‘Airborne Feelings’.

Het idee van Airborne Feelings komt uit Ede. De algehele regie is in handen van werkgroep Airborne Feelings. De gedachte is dat de Airborne Luchtlanding bijna 65 jaar na dato, niet meer kan worden gehouden zonder getuigen van weleer. Ook ‘verdwijnen’ de kazernes uit Ede en daarmee een stuk historie. Daarom is er dit initiatief om aan de herdenking van de Airborne Luchtlanding een bredere vorm te geven die deze gedachte in de toekomst vasthoudt, maar ook een groot aantal bezoekers trekt én hen aan Ede en Renkum bindt.

Wethouder Dirk van Uitert van Renkum: ,,De drie gemeentes, Ede, Wageningen en Renkum waren allemaal betrokken bij de slag in 1944. Ik vind het een goed idee om de thema’s bevrijding, vrijheid en vrede op de kaart te blijven zetten middels dit initiatief. De Provincie stelt 200.000 euro ter beschikking. De drie gemeentes, waaronder dus Renkum, verdelen een overig bedrag van 100.000 euro.”

De organisatoren willen dat Airborne Feelings in drie jaar landelijke bekendheid krijgt en in vijf jaar internationale bekendheid. Binnen het totale programma zal educatie en interactiviteit worden nagestreefd. De activiteiten zullen plaatsvinden in de september.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie