IJmuiden-Dakar geeft het echte Dakar-gevoel

27 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - GINAF Rally Power houdt op zaterdag 28 maart in samenwerking met Dakarsport.com op het strand van IJmuiden een spectaculair evenement: IJmuiden-Dakar. De Dakar-fans kunnen deze dag alle voertuigen van de twee grootste teams uit Nederland bewonderen. De trucks, auto’s en motoren die net terug zijn uit Zuid-Amerika zullen op een speciaal aangelegd strandcircuit hun kunsten vertonen.

Namens GINAF Rally Power en GINAF Rally Service zullen de coureurs Wuf van Ginkel, Marcel van Vliet, Anne Kies en Edwin van Ginkel in actie komen. Het team van Dakarsport.com stuurt Tim en Tom Coronel, Bob ten Harkel, Jurgen van den Goorbergh en Alex Brusselers het strand op om demonstraties te verzorgen. De rijders zijn voor de rallyfans op deze dag tevens beschikbaar voor het geven van handtekeningen en het het maken van foto’s. Het programma op het strand begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De toegang voor het publiek is gratis.

Speciaal voor deze dag wordt op het brede IJmuidense strand een Dakarbaan aangelegd van een kilometer lang, compleet met jumps en chicanes. De spectaculaire GINAF rallytrucks, de Bowler Nemesis, de Honda motoren en de racequad van beide teams zullen volgas over het strand gaan.

De teams zullen tevens op het strand een bivak opbouwen, net zoals in de echte Dakar Rally. Bezoekers kunnen zo van dichtbij meemaken hoe er midden in de ‘woestijn van IJmuiden’ gewerkt wordt aan de voertuigen.

GINAF Rally Power en Dakarsport.com organiseren IJmuiden-Dakar 09 in samenwerking met PBN Sport & Adventure. Deze organisatie zal op 28 maart ook diverse activiteiten begeleiden. Zo komt er onder andere een spectaculaire vijftig meter hoge klimtoren en kunnene de liefhebbers blowkarten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie