Alexander Vos de Wael stopt in gemeenteraad voor VVD

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Bennekommer Alexander Vos de Wael stopt met zijn werk als lid van de gemeenteraad voor de fractie van de VVD. Dat maakte burgemeester Cees van der Knaap donderdagavond over de liberale fractievoorzitter bekend tijdens de raadsvergadering. ,,Hij kon het raadswerk niet plooien met zijn drukke agenda'', lichtte de burgemeester toe. Vos de Wael is onder meer actief bij de fusie van een waterleidingbedrijf.

,,Vos de Wael vindt het voor zijn gezondheid niet langer verantwoord om zijn drukke werkkring, aangevuld met een aantal internationale adviseurschappen te blijven combineren met het raadswerk, wat het karakter heeft gekregen van een fulltime baan. Een spijtig maar weloverwogen besluit. Voor de VVD raadsfractie en de gemeenteraad een gevoelig verlies'', licht een lid van het afdelingsbestuur toe. De vertrekkende politicus heeft zich onder meer ingespannen op het terrein van Ede Oost, duurzame energievoorziening en visie op de internationale crisis.

Het ligt in de lijn dat Stef van der Klok op zo kort mogelijke termijn tot de VVD-fractie toetreedt. Nog niet duidelijk is wie er nu fractievoorzitter zal worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie