Climax start Nordic Walking cursus en geeft Sportief Wandel trainingen

5 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ook in 2009 zet atletiekvereniging Climax de traditie van de voorgaande jaren voort. Onder het motto ‘Bewegen moet!’ start Climax dit voorjaar weer een basiscursus Nordic Walking. Vanaf vrijdag 17 april worden de deelnemers in zes weken de basis beginselen bijgebracht. Uiteraard gebeurt dat in de fraaie bosrijke omgeving van Ede.

Nordic Walking is een sportieve en uiterst gezonde vorm van wandelen met lichtgewicht stokken (poles), die nog steeds aan populariteit toeneemt. Wandelen kan voor mensen met bepaalde klachten problemen opleveren, maar aan Nordic Walking kan bijna iedereen meedoen. Het gebruik van stokken en het feit dat je in je eigen tempo kunt lopen, zorgt ervoor dat gewrichten worden ontzien. Jong of oud, mannen en vrouwen, bijna iedereen kan deze sport beoefenen.

Cursus

De cursus begint vrijdag 17 april om 9.00 uur bij de atletiekaccommodatie van Climax op sportpark ‘De Hoekelumse Eng’ aan de Sportparkweg 20 in Ede (tegenover kasteel Hoekelum). De cursus van zes trainingen wordt in een groep van maximaal tien deelnemers gegeven. Op deze manier kan de instructeur voor een goede individuele begeleiding zorgen. De kosten voor de cursus bedragen 50 euro, inclusief het gebruik van de poles tijdens de lessen. Heeft u interesse, neem dan vooraf even contact op met Riek Harteveld, coördinator Nordic en Sportief Wandelen, telefoon 0318 63 30 43, e-mail nw@climax-atletiek.nl In de zomerperiode start er tevens een cursus op dinsdagavond.

Een aanbieding op maat voor groepen, verenigingen of bedrijven is ook mogelijk. In overleg met de coördinator Nordic en Sportief Wandelen kan een cursus op een geschikt tijdstip worden georganiseerd.

Ook na de basiscursus kunnen Nordic Walkers bij Climax terecht, want wekelijks kunt u onder begeleiding deelnemen aan Nordic wandelingen.

Sportief Wandelen

Naast Nordic Walken wordt er op maandagmorgen in groepsverband sportief gewandeld. Sportief Wandelen is een goede start voor een actiever en gezonder leven. Het is heel eenvoudig: doorstappen in een gevarieerd tempo, ondersteund door stevige armbewegingen. Het hele lichaam wordt op een stevige manier aan het werk gezet. Het is niet belastend voor uw lichaam, niet blessuregevoelig, maar wel heel gezellig. Wilt u dit een keer aan den lijve ervaren, kom dan op maandagmorgen om 9.30 uur naar de atletiekaccommodatie van Climax.

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl (rubriek wandelen) of bel 0318-633043 (Riek Harteveld, coördinator Nordic en Sportief Wandelen).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie