Rijkswaterstaat gaat spitsstroken op A12 testen

7 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Rijkswaterstaat verwijdert in de nacht van woensdag 8 april 21.00 uur op donderdag 9 april 05.00 uur de zogenaamde schildjes die nu op de nieuwe spitsstroken A12 tussen Ede en Veenendaal staan. Dit om het de komende weken mogelijk te maken de werking van de technische installaties, waarmee de spitsstroken straks worden bediend, uit te testen.

Vanaf woensdagavond zullen boven de nieuwe spitsstroken rode kruizen verschijnen. De komende periode wordt de werking van de installatie onder alle weersomstandigheden getest. Dit betekent dat af en toe de spitsstrook korte momenten open zal gaan en boven de weg groene pijlen verschijnen om de werking van de installatie te testen.

De spitsstroken gaan vanaf maandag 27 april dan open wanneer tussen 06.00 en 23.00 uur meer dan drieduizend motorvoertuigen per uur passeren. Die dag komt de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, de spitsstroken op de A12 tussen Ede en Veenendaal in bedrijf stellen. Hiermee wordt het werk, waarmee Rijkswaterstaat in augustus 2007 startte, officieel in gebruik genomen.

Het werk aan de verbreding van de A12 omvat de aanleg van spitsstroken over negen kilometer in beide richtingen, het aanbrengen van dubbellaags ZOAB over het hele traject, de aanleg van vier nieuwe viaducten (Bovenbuurtwegviaduct, Statenpadviaduct, Pakhuisviaduct en de aanleg van het nieuwe viaduct voor de nieuwe aansluiting Veenendaal), aanleg ecoduiker, verlenging van een tunnel (Stationsstraat), aanleg geluidswerende voorzieningen (ca 2400 meter) en het plaatsen van installaties voor het bedienen van de spitsstroken.

Zie ook www.rijkswaterstaat.nl/a12

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie