‘A Sunny Afternoon’ bij Sunday Blues Ede

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Beter had de organisatie van Sunday Blues het zich niet kunnen wensen. Het was ‘A Sunny Afternoon’ tijdens het jaarlijkse bluesfestival van Ede. Met volle overgave werd bluesmuziek gemaakt, de muziek die nooit gaat vervelen.

In Flannagan’s leken oude tijden te herleven. Vanaf het terras klonk opeens het lied ‘Windows of my eyes’. Eén van de toppers van Cuby & The Blizzards, voor velen de beste bluesband van Nederland. Het nummer werd op een perfecte wijze vertolkt door de Pepping Express.

Door het mooie weer was niet iedereen alleen maar vanwege de blues op Sunday Blues afgekomen, maar zeker is dat Sunday Blues op veel belangstelling mag rekenen. Wellicht iets om tijdens de Heideweek een ‘Heath Blues’ te organiseren.

‘Old soldiers never die’. Dat bleek in De Pineut bij het optreden van Crawlin’ Coons. Daar een snerpende sologitaar van Anthony van den Broek. Meest opvallende persoon bij Crawlin’ Coons achter het drumstel was wel Alan Macfarlane. De 61-jarige drummer speelde ooit bij Long Tall Ernie & The Shakers, een groep die furore maakte met rock & rollmuziek. Maar de muziekkenner kent zeker nog de voorganger van de groep uit Arnhem, Moan, een band die veel bluesmuziek vertolkte.

Barrelhouse is ook een bekend naam in bluesland. De groep kreeg de handen op elkaar in De Plantage, dat ook weer de weg naar de blues heeft gevonden. Barrelhouse wisselde bluesmuziek af met Iers/Amerikaanse muziek. In Harvest, bekend als lied van Neil Young, speelde de JPK Band in de James Dean Road.

Het Oude Politiebureau had een mooi podium. Crazy Guitars bracht daar op de plek waar vroeger veel bekeuringen werden uitgedeeld een vol geluid. Het nummer ‘Cocaine’ van J.J. Cale werd overtuigend gespeeld. Natuurlijk niet zo goed als de beste uitvoering van Eric Clapton, maar ook uitvoering van de ‘gekke gitaren’ mocht er zijn.

door Jan de Boer

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie