Jeugdtoernooien op de kaart

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

Carel Aalbers heeft zich samen met de rest van de organisatie ingezet voor het E-toernooi. Dit toernooi wordt voor de eerste maal gehouden en gelijk knalt Fortissimo erop los. ,,We hebben elf betaald voetbalclubs weten te strikken”, begint Aalbers. ,,Ajax komt, maar daarnaast ook ploegen als ADO Den Haag, Sparta en NEC. Je kunt wel zeggen dat we een lijst met aansprekende namen hebben weten te strikken.” In oktober 2008 begon het benaderen van de clubs. ,,Ze eisen natuurlijk wel het een en ander. Als ze op ons toernooi verschijnen willen die clubs ook tegenstanders van formaat. We hebben ze op tijd benaderd met dit deelnemersveld als resultaat”, aldus Aalbers.

Topbezetting bij evenementen Fortissimo EDE - Liefst twee grote jeugdtoernooien binnen amper twee maanden. Daarvoor maakt voetbalclub Fortissimo zich op. Allereerst is er op Tweede Paasdag een toernooi voor de E-pupillen. Eind mei staat het bekende Internationale Jeugdtoernooi van Fortissimo op het programma. Aan beide toernooien zit een bijzonder tintje. ,,Na een periode waarin we de toernooien bewust iets kleiner hebben gehouden, halen we dit jaar alles uit de kast.”

door Boy imminck

Met 32 ploegen bestaat het toernooi niet alleen maar uit profclubs. ,,Naast Fortissimo komen bijvoorbeeld ook Lunteren en DOVO. Het idee komt van Johan van Beek. Hij organiseerde eenzelfde soort toernooi bij Lunteren. Het gaat voor de spelertjes van Fortissimo ook een goede ervaring worden, ze kunnen leren van de tegenstanders.

Negen nationaliteiten

Ed O’Brien is voorzitter van de organisatie die het Internationale jeugdtoernooi in mei houdt. Ook dat toernooi kent dit jaar een groot deelnemersveld. ,,We hebben dit jaar negen nationaliteiten weten te strikken. Naast de Tsjechen uit Chrudim hebben we dit jaar waarschijnlijk ook Belgen, Duitsers, Denen en Zweden. Ook zijn de Schotten weer van de partij, hun scheidsrechters nemen ze ook weer mee. Verder komen er ook uit Macedonië en Slowakije nog deelnemers. Dit is allemaal nog een klein beetje onder voorbehoud, eind april is het allemaal zeker al verwacht ik weinig moeilijkheden”, aldus O’Brien.

Volgens O’Brien is een goed netwerk de basis van het brede (36 ploegen) deelnemersveld. ,,Erik van Aalst heeft namens de organisatie de ploegen op tijd benaderd en goede afspraken gemaakt. Vooral met de ploegen uit Oost-Europa liep het contact goed. Gunstig voor ons is de datum dit jaar. Vorig jaar zaten we vroeg in mei, toen was dat in de vakantie en dat is toch minder gunstig”, vindt O’Brien.

Het is dit jaar 22 jaar geleden dat het internationale jeugdtoernooi voor het eerst werd georganiseerd door Fortissimo. Ook in deze tijden van financiële crisis was het geen probleem om een goed toernooi te organiseren. Dick Gerressen van de sponsorcommissie: ,,We hebben al jaren lang een vaste groep sponsors. Ook hoofdsponsor Stargroup heeft voor vier jaar bijgetekend. Daar zijn we erg blij mee.”

,,22 en 23 mei slapen er 400 mensen en eten er 500 mensen in Ede die meedoen aan het toernooi. Het is een heel karwei geweest om alles goed te regelen, maar het is gelukt”, aldus een tevreden voorzitter Ed O’Brien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie