Sfeer en kwaliteit bij Balkan Restaurant Joegoslavië

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Agica Ivanovic vestigde zich in november 1984 met een restaurant in Ede. Onder de naam Balkan Restaurant Joegoslavië vestigde zij zich aan de Grotestraat, tegenover de Oude Kerk. In mei 2001 werd verhuisd naar het einde van de Grotestraat. De oude locatie werd afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. De huidige locatie vond Ivanovic aantrekkelijk om er iets moois van te maken, en dat is zeker gelukt.

Naast het restaurant is er een terras dat plaats biedt aan veertig personen. Op het overdekte terras vinden ook dertig personen een plaats en dat is geschikt om te roken en om de open haard te zitten. Voor de kinderen is er in de zomermaanden een kinderspeelhoek. Binnen het restaurant kunnen zeventig personen een plaats vinden.

Gegrild of gebakken

Wie een bezoek brengt aan het restaurant zal zeker de sfeervolle inrichting opvallen. De muren zijn op en speciale manier gestukadoord en de speciale verlichting en open haard geven het geheel een gezellig aanzicht. Op de menukaart heeft men een keuze uit tachtig gerechten, ook voor de vegetariër. ,,De meeste gerechten worden bereid op de grill, bij visgerechten kan men kiezen tussen gegrild of gebakken. Op de kaart staat ook een aantal internationale gerechten zoals een Wiener schnitzel. Alle gerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, groenten en rijst om het gerecht compleet te maken. Ook aan de kinderen is gedacht met diverse kindergerechten. Naast de menukaart heeft men een ruime keuze aan voorgerechten en om het diner af te maken hebben we een ruime keuze in een desserts."

Slivovitz

Volgens de eigenaresse heeft men naast de reguliere dranken ook diverse Joegoslavische drankjes. ,,Zoals Slivovitz, pruimen brandewijn, warm of koud, en kruskovac, een likeur. Daarnaast hebben we verschillende soorten bieren. Per maand wisselen we van een speciaal drie- of viergangen menu tegen een voordelig tarief. Vanaf deze week gaan we van start met het bereiden van gerechten die men niet op de kaart zal aantreffen. Deze gerechten worden bij het restaurant bekend gemaakt. Naast de menu's serveren wij diverse soorten Joegoslavische wijnen, zowel rode als witte. Op afspraak ontvangen wij ook groepen vanaf tien personen. Indien gewenst kan men in overleg een eigen menu laten samen stellen. Naast groepen kan men bij ons ook terecht voor een familiefeestje, receptie, jubileum of bedrijfsfeestje", aldus Agica.

De eigenaresse draagt overigens de kokmuts bijgestaan door een zestal medewerkers voor in de keuken en bediening. Normaal is men op maandag gesloten en indien gewenst kan een bestelling afgehaald worden vanaf 16.00 uur.

Balkan Restaurant Joegoslavië

Grotestraat 114 Ede

Tel. 0318-615038

www.balkan-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie