Shoppen en exposeren bij Kubus & co

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Burgemeester Cees van der Knaap opent zaterdag 18 april de unieke nieuwe winkel- annex-galerie aan de Grotestraat 106a in Ede: Kubus & co. Uniek, omdat hier expositieruimte wordt gecombineerd met een winkel in trendy cadeauartikelen.

Kubus & co biedt iedere kunstenaar de mogelijkheid om zijn of haar collectie te tonen in speciaal daarvoor ontworpen kubussen. Deze kunnen per maand worden gehuurd, terwijl de tentoongestelde voorwerpen in de winkel worden verkocht voor een met de kunstenaar/designer afgesproken prijs. Daarnaast biedt Kubus & co een rijke verzameling cadeaus. ,,Iedereen die op zoek is naar een verrassend cadeau voor een feestje, etentje of een verjaardag zal bij ons iets naar zijn gading kunnen vinden", belooft Conny Huizinga, de initiatiefneemster van Kubus & co.

Ruim voor de opening hebben al diverse kunstenaars en designers de weg naar Kubus & co gevonden en een kubus gehuurd. Zo vormen onder andere tassen, pakkende schilderijen en kleurige keramische objecten de basis voor een fascinerende verzameling. ,,Om de expositie dynamisch te houden en de bezoekers steeds weer wat nieuws te kunnen bieden, verhuren we de kubussen maximaal twee maanden. Het is natuurlijk de bedoeling dat onze bezoekers regelmatig terugkomen om nieuwe indrukken op te doen", vertelt Huizinga, die de winkel combineert met een deeltijdbaan als verpleeg-kundige in Ziekenhuis Gelderse vallei.

Workshops

Ook voor workshops kunnen belangstellenden terecht bij Kubus & co. Samen sieraden maken of artistieke kleding vervaardigen via een bijzondere verviltingstechniek, het kan allemaal. ,,Ons ideaal is dat Kubus & co ook een sociale functie voor de buurt zal kunnen vervullen. De deur staat altijd open voor een kopje koffie en een goed gesprek en, als de vijf in de klok zit, wellicht een aangenaam wijntje. In de verdere toekomst hopen we ook kunst en - designboeken te gaan verkopen, die aan een centrale leestafel kunnen worden ingezien. Zo kan Kubus & co een belangrijke bijdrage leveren aan het culturele hart van de Bospoort."

Kubus & co is één van de nieuwe ontwikkelingen aan het kunst en cultuurcircuit dat de gemeente Ede gestalte wil geven rond de Grotestraat, Amsterdamseweg en Notaris Fisherstraat. ,,Met onder andere de komst van deze nieuwe winkel/galerie, de bouw van een woonservicecentrum en cultuurverwante functies op het oorspronkelijke Aral terrein en diverse andere initiatieven aan de Grotestraat zal het Bospoortgebied opnieuw gaan bruisen als het historische centrum van Ede dat oorspronkelijk in deze omgeving te vinden was", meent Rob Huizinga, echtgenoot van Conny en medeoprichter van Kubus & co. ,,Meer en meer mensen weten de weg naar dit bijzondere stukje Ede te vinden en ontdekken dan dat hier veel meer te beleven valt dan je op het eerste gezicht zou denken."

,,De Bospoort komt meer en meer tot leven. Kubus &co is de nieuwe parel aan het snoer van de ketting die het zo gewenste kunst en -cultuurcircuit zal gaan vormen. Een Edes quartier Latin!", aldus de enthousiaste initiatiefnemers van Kubus & co.

Kubus & co is gelegen aan de Grotestraat 106a. Voor meer informatie: 0318 -617375 of www.kubusenco.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie