Sportrubriek Ede Stad.nl: 'Onder de leden' (+ video)

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

* Bronnen rond het eerste van Blauw Geel'55 bevestigen een bericht wat de laatste tijd al sudderde in de Edese voetbalwereld. Voetballer Sabri Yöney van de club schijnt af en toe een wel heel vreemd beroep uit te beoefenen. Voor een actie in Barneveld liet de voetballer zich inhuren in een kippenpak en droeg hij een dag lang de naam 'scharreltje'. Zie het filmpje met de acteerprestaties van de Edese voetballer. Yöney verklaarde de bron dat hij inderdaad in het kippenpak heeft gezeten. Een mooie nieuwe bijnaam voor de rappe voetballer: 'Scharreltje'.

* Ruben van de Fliert had met twee doelpunten en een assist een groot aandeel in de 4-2 op AVW. De beloning werd direct in natura uitbetaald. Na een frisse douchebeurt stond er een grote pul bier te wachten. Wie zegt dus dat er bij Lunteren niet meer betaald wordt?

* Vijftig meter verderop zat plompverloren op een leeg voetbalveld AVW-trainer Dennis van Toor. Nee, hij was geen paaseieren aan het zoeken. De vorig jaar van DTS 2 overgestapte trainer zat in alle stilte te overdenken hoe zijn ploeg de 0-2 voorsprong nog uit handen had kunnen geven. Wellicht is het een tip zijn spelers bij winst ook een pul bier te beloven.

* Harskamp heeft een mooie uitdaging voor de derby van komende zaterdag tegen Ede/Victoria. Als men zeven keer scoort, betekent dat het honderdste tegendoelpunt voor de Edenaren dit seizoen. Zo’n zevenklapper belooft dus vuurwerk op ‘t Meuleveld. Dat het kan bewees Harskamp door tegen Barneveld acht keer te scoren.

* In Harskamp kon je zaterdag merken dat de paasdagen in aantocht waren. Tijdens de loterij was één van de prijzen eierdopjes. Het was geen hoofdprijs, want de eieren werden er niet bijgeleverd. En dat is toch niet echt handig.

* De lieftallige dames van Harskamp staan als altijd paraat om iedereen bij de kassa te verwelkomen, een kaartje te verkopen of een lot te verkopen. Zij hadden niet in het snotje dat er nog een ingang was, waar je zonder te betalen ‘t Meuleveld kunt betreden.

* Overigens kan er ook in Harskamp een aflevering van voetbalvrouwen worden gemaakt. De dames van de eerste elftalspelers zaten gezamenlijk aan de zijkant bij elkaar te keuvelen. Niet iedereen bleek verstand van voetbal te hebben. ,,Waarom zeg je niet zo veel,” vroegen zij aan de blondste van het stel. ,,Ik heb er niet veel verstand van. Daarom houd ik mijn mond maar,” was het kordate antwoord.

* Het gaat goed met de konijnenpopulatie op de Veluwe. En in niet de laatste plaats komt dat door het rokershol aan de voorkant van het clubgebouw van Harskamp. Het rokershol heeft namelijk een verwarming. De penningmeester van Harskamp heeft er de pee over in als de verwarming ‘s avonds niet wordt uitgedaan. Niet de konijnen, die genieten met volle teugen van de verwarming. En daardoor komt het volgens Harskamp-voorzitter Dick van Wikselaar, dat er steeds meer konijnen in Harskamp zijn.

* Floris van den Berg stond als een echte fotograaf langs de lijn bij Harskamp tegen De Veluwse Boys. Van den Berg heeft als supporter oog nog een andere taak bij zijn club. Floris gaat altijd met de dropzak rond als Harskamp heeft gescoord. Misschien alleen trainer Dick Mulder rekende er op. Vlak voor tijd moest Floris alsnog zijn dropzak te voorschijn toveren.

* Eddie Morren, zat niet te morren, na afloop van de wedstrijd tegen Harskamp. Maar voor wie er oog voor had zag wel dat het gezicht van Morren na het gelijke spel van De Veluwse Boys op onweer stond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie