Super-sub André Morren houdt SDS'55 in de race

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - André Morren heeft wat met Otterlo. Afgelopen jaar scoorde de spits met SDS 2 vier keer tegen de reserves van Otterlo. En in het beslissingsduel tegen DVOV betekende zijn doelpunt dat SDS derdeklasser bleef. Of dat dit seizoen weer zo zal zijn, is nog de vraag. Zeker is dat het doelpunt van de invaller in minuut 97 de tegenvallende derby tussen Otterlo en SDS'55 in het voordeel van de Wekerommers besliste: 1-2.

Ondanks de afwezigheid van een drietal basiskrachten (Erwin Broekhuizen, Edgar Meijer en Dennie Kelderman), moest Morren vanaf de bank beginnen. ,,De trainer beslist'', luidde de korte reactie van Morren. Vanaf de zijkant zag de Wekerommer dat de beide Edese derdeklassers er weinig van bakten. ,,Het was dramatisch'', oordeelde Morren.

De wijze waarop de doelpunten vielen was illustratief. Een mislukte voorzet van Laurens Foekens liet doelman Erwin van den Brink uit zijn handen vallen. Mark Blankwater profiteerde: 1-0. De 1-1 kon een kwartiertje later worden genoteerd. Een totaal ongevaarlijke lange bal van Jarco van de Brink, werd door Mathijs Verschuur in eigen doel gekopt.

Ingevingen

Tot dat moment was SDS nog niet gevaarlijk geweest. Otterlo moest het vooral van de ingevingen van Laurens Foekens hebben. Maar bij zijn pogingen stond Van den Brink nu wel zijn mannetje. Vooral de redding na een van richting veranderde vrije trap was knap. Verder kreeg hij nog een keer hulp op de lijn van Jan van Harskamp na een inzet van Blankwater.

Na de rust kwam Morren in het veld voor de niet fitte Wouter Roozelaar. ,,Ik moest de bal voorin vasthouden. Maar ik kreeg amper een bal'', verklaarde de invaller. Omdat Otterlo in aanvallend opzicht ook niets kon brengen, leek het duel af te stevenen op 1-1. Omdat SDS alleen gebaat was bij een winst, was het vreemd dat Henry ten Klooster pas tien minuten voor tijd besloot één op één te gaan spelen.

,,Met een spits als Laurens Foekens is dat vragen om problemen'', verklaarde de trainer later. Helemaal ongelijk had hij niet. Want in die slotfase had invaller Lars Kluiwstra de bal moeten afleggen, in plaats van zelf te schieten. En een andere invaller Jeroen Janssen werd ten onrechte teruggevlagd voor buitenspel. En waar iedereen zich afvroeg waarom de jonge arbiter A. Meulenkamp zoveel tijd bijtelde, werd het eigenlijk uit de eerste SDS aanval! 1-2. Een verre bal van Eric Lagerwey werd door Maarten van den Top tegen de paal gekopt. De rebound was voor Morren: 1-2. ,,Daar sta je voor'', zei de 'super-sub'.

Super-sub

Ten Klooster was ook superblij met zijn super-sub. ,,André heeft het ook als basisspeler een aantal keren goed gedaan. Omdat ik er van uit ging dat Otterlo vanuit het centrum zou opbouwen, wilde ik iemand die dat zou gaan verstoren. En André is nu eenmaal geen loper. Ik koos nu voor Wouter Roozelaar, ook al omdat hij niet helemaal fit was.''

,,De uitslag is niet verdiend. Maar mag het een keer. Het is de eerste wedstrijd in de twee jaar dat ik bij SDS zit, dat ik onverdiend heb gewonnen. Beide teams speelden echt degradatievoetbal. De toch behoorlijke wind had ook invloed op het spel.''

Tegenvaller voor Ten Klooster is dat behalve Redichem, alle concurrenten ook wonnen. ,,We verkopen onze huid zo duur mogelijk. Zaterdag ontvangen we SKV, een van onze concurrenten. De laatste wedstrijd is bij kampioen DFS. Misschien slepen we er nog promotie/degradatiewedstrijden uit.''

Wellicht dat André Morren dan weer zijn al rol als super-sub kan waarmaken.

Voor de actuele stand: kies voor optie voetbaluitslagen District Oost derde klasse A

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie