Tuincentrum Harkes heeft veel te bieden

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Tuincentrum Harkes is in Ede en omgeving geen onbekende. Al meer dan veertig jaar is men gevestigd in Ede en dan heb je de nodige bekendheid opgebouwd. Deze periode van het jaar is het een drukte van belang. Voor velen is de tijd aangebroken om de tuin weer op orde te brengen of er nieuwe aanplant in een te brengen.

Volgens eigenaar Jaap Harkes is in het voorjaar belangrijk in eerste instantie de tuin op te ruimen. ,,Hierna volgt het bemesten en de aanplant van nieuwe planten om er over een tijdje volop van te kunnen genieten. Belangrijk is ook de keuze van de planten, komen ze in de zon te staan of in de schaduw. Wat dat betreft hebben wij een ruime keuze en om het de klanten gemakkelijk te maken hebben wij speciale concepten staan. Dat houdt in dat de vaste planten op thema staan zoals bijvoorbeeld de zomerbloeiers, vlinderlokkers, schaduwplanten enz. Deze zijn voorzien van duidelijke etiketten met daarop alle benodigde informatie, zoals hoogte, bloeitijd standplaats en wat nog meer nodig is."

Volgens de eigenaar is hetzelfde van toepassing voor de klimplanten. ,,Daarin hebben we ook een ruime keuze in voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en langbloeiers, van mei tot augustus. Naast dit alles hebben we de groenblijvers en vruchtdragers. Voor elke muur en pergola is er wel een geschikte klimplant te vinden."

Het gazon

,,Zowel voor gazononderhoud als het aanleggen van een nieuw gazon hebben wij de nodige materialen in huis. Dit zijn graszaden, meststoffen, mos- en onkruidbestrijders en voor een nieuw gazon graszoden, liefst van tevoren te bestellen. Om een goed gazon te houden is regelmatige bemesting belangrijk, zelfs in het najaar om het gazon goed door de winter te laten gaan. Veelal wordt de bemesting in het najaar overgeslagen waardoor de problemen komen in het voorjaar zoals kale plekken en mos", aldus Harkes.

Wat betreft het aanleggen en onderhouden van een vijver is een apart verhaal. ,,Belangrijkste is een goede bodem. Een goede vijverbodem bestaat uit vijversubstraat, hierin groeien de bacteriën die zeer belangrijk zijn voor een goed biologisch evenwicht. Om een vijver echt helder te houden zijn er de filters en pompen, algenbestrijdingsmiddelen, moeras en zuurstof planten. Om een vijver aan te kleden zijn er de nodige materialen zoals randafwerking, waterornamenten en onderwaterverlichting."

Geraniums

De kassen bij Harkes staan weer vol met de nodige zomerbloeiers zoals geraniums, sierfinia's, vlijtige liesjes, abutulon en vele anderen. ,,In perkplanten hebben we een zeer ruime keuze. Voor perkplanten hebben we tevens een ruime keuze in grote en kleine potten en daarnaast natuurlijk nog een groot aantal accessoires in verschillende prijsklassen", besluit de eigenaar van het tuincentrum.

Harkes Tuincentrum

Klinkenbergerweg 29 Ede

Tel. 0318-612694

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie