Doek gevallen voor SDS'55

Nieuws

WEKEROM - Het doek is gevallen voor SDS'55. Het slechte begin van de competitie heeft de groenwitten uiteindelijk de das omgedaan. Het scenario zag er tegen SKV goed uit. Door een treffer van Maarten van den Top kwamen de Wekerommers al vlot met 1-0 voor. Binnen een minuut maakte Erik Wijnen er namens SKV 1-1 van. Deze stand wijzigde niet meer. Samen met Redichem is SDS'55 volgend jaar vierdeklasser.

door Jan de Boer

De equipe van Henri ten Klooster kon met een opgeheven hoofd van het veld stappen. Natuurlijk waren de spelers bedroefd. Een degradatie gaat je natuurlijk niet in je koude kleren zitten. Met volle inzet werd er gestreden door de SDS'ers. Maar meer dan een gelijkspel zat er niet voor hen in het vat. SKV, dat ook nog altijd niet veilig is, verzuimde de drie punten te pakken. Zeker vier honderd procent kansen lieten de Wageningers liggen.

Na negen jaar wordt SDS weer geconfronteerd met een degradatie. Eén jaar in de tweede klasse bleek in het seizoen 1999-2000 te hoog gegrepen voor de Wekerommers. Bij die vorige degradatie was de 29-jarige aanvoerder Edgar Meijer er ook bij. Samen met nieuwbakken trainer Eddy Morren zal SDS in het nieuwe seizoen moeten uithuilen en opnieuw beginnen. ,,De laatste kans konden we niet grijpen", beaamde Meijer. ,,We hebben er alles aan gedaan. Gelijk één op één gespeeld. Het scenario, dat we van plan waren, klopte. Want we kwamen al gauw met 1-0 voor."

Vaak is de tegenstander dan onder de indruk. ,,Van tevoren spraken we ook af dan één op één te blijven voetballen. Misschien prikken we de 2-0 er dan nog in. Alleen ging het precies andersom. SKV kwam veel te snel gelijk. Van tevoren hadden we nog wel hoop. Als we vandaag een beetje geluk hadden gehad met de uitslagen en we zelf hadden gewonnen, hadden we het nog in eigen hand."

In het nieuwe seizoen is Edgar Meijer, die al vanaf zijn zestiende in het eerste voetbalt van SDS, er ook weer bij. ,,We zullen er alles aan doen om weer in de derde klasse te voetballen. Als je het over het hele seizoen bekijkt, had degradatie helemaal niet gehoeven. Vijf punten uit twaalf wedstrijden voor de winterstop heeft ons de kop gekost. Dan ben je eigenlijk al zo goed als gedegradeerd. Na de winterstop zijn we naar het 4-4-2 systeem gegaan. Dat bleek ons iets beter te liggen. Als je het achteraf bekijkt, hadden we dat iets eerder moeten doen."

Twee aparte jaren

Trainer Ten Klooster kijkt terug op twee aparte jaren in Wekerom. In het vorige seizoen kon SDS met kunst en vliegwerk het vege lijf nog redden. Dat zat er dit seizoen niet in. Eerder degradeerde de inwoner van Wageningen al eens met Wageningen en met Redichem. ,,In de tweede seizoenshelft verloren we alleen van Lienden en van Redichem. Het duel tegen Redichem was cruciaal. Ik had liever van Teuge verloren dan van Redichem."

De nu nog SDS-trainer stopt op het veld. De twee jaar bij SDS met veel tegenslag deden hem veel. Ten Klooster wordt bij DFS voor een periode van twee jaar technisch coördinator. Daar wordt het zijn taak om bij die club met eigen jongens in de tweede klasse te blijven. ,,Ik heb het trainerschap negentien jaar met veel plezier gedaan. De andere twee degradaties wist ik van tevoren. Als jij zoals bij Wageningen een aantal basisspelers kwijt raakt, weet je dat het lastig wordt. Daar had ik niet zo veel moeite mee. Met de degradatie met SDS heb ik wel moeite. Op een gegeven moment nam ik het mee naar huis. Toen heb ik gezegd,'dit wil ik niet meer'."

advertentie